Muğla’nın Bodrum ilçesinde Nevruz kutlamaları Yalıkavak Mahallesi Pazar Yeri’nde yapıldı. İlçede 5 partinin oluşturduğu kutlama komitesi tarafından hazırlanan kutlama etkinliğinde Komeje Kadın Türkü grubu Türkçe ve Kürtçe türküler söyledi.

Etkinliği CHP İlçe Başkanı Halil Karahan Muğla HDP Eş Başkanları Ali Nihat Gençosman , Fulya Erdoğan ve HDP İstanbul Milletvekili Reşat Canbaz ile HDP İlçe Başkanı Zuhal Macit ile yaklaşık 1000 kişi izledi.

Türkçe ve Kürtçe konuşmalar ve türkülerin söylediği etkinlikte bir ara Biji Serok Apo sloganları atıldığı, organizasyon komitesi sloganı engelleyici uyarılar yaptı. Meydanda kadınlı erkekli halay çeken gruplar daha sonra yakılan Nevruz Ateşi’nin üzerinden atlayarak eğlenceyi sürdürdü.

Polis ve çevik kuvvet ekipleri kutlama alanının etrafından geniş güvenlik önlemi oluşturdu.

[old_news_related_template title="HDP'den seçim barajı tepkisi!" desc="İstanbul'daki Nevruz kutlamaları Yenikapı miting alanında çok sayıda kişinin katılımı ile gerçekleşti. Etkinlik alanında konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçim yasası değişikliğine değinerek, 'Yüzde 10 barajını bize karşı getirdiler ama mücadelemizle, inancımızla, yıktık. Şimdi yüzde 7'ye indirdiler MHP'ye hediye ediyorlar. Ama olsun bunun temelinde sizlerin mücadelesi var. O yüzde 7'yi de yıkacağız. Biz barajsız seçim istiyoruz. dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/20/iecrop/hdp_16_9_1647780292.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/hdpden-secim-baraji-tepkisi-7022950/"]

[old_news_related_template title="Elazığ’da ‘Nevruz’ gerginliği" desc="HDP Elazığ il örgütünün İstasyon Meydanında yapmak isteği Nevruz kutlamasına valilik izin vermedi. Buna rağmen yürüyüş yapmak isteyen HDP’li grubu polis engelledi. HDP Muş Milletvekili Gülüstan Koçyiğit’in açıklaması sonrasında karşıt görüşlü bir grup yürüyüş yaparak HDP’li olduğu iddia edilen bir kişiye saldırı girişiminde bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/20/iecrop/nevruz_16_9_1647772401.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/elazigda-nevruz-gerginligi-7022786/"]