Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sosyal medya üzerinden irtibata geçtiği yabancı uyruklu kişileri iş bulma vaadiyle dolandırdığı belirlenen Abdulhalil İ.’nin (25) yakalanması için çalışma başlattı.

Çalışmada şüphelinin, tanıdığı iş insanları olduğunu ve iş bulabileceğini söylediği kişilerden para ve elektronik eşya talep ettiği belirlendi. Abdulhalil İ.’nin bu yöntemle Cezayirli S.A.’nın bin lirasını, Suriyeli İ.S.’nin cep telefonunu ve M.K.’nin de dizüstü bilgisayarını aldığı tespit edildi.

Teknik ve fiziki takibe başlayan polis, Abdulhalil İ.’nin, 22 Şubat’ta iş bulma vaadinde bulunduğu Suriye uyruklu A.S. ile Seyhan ilçesi Gazipaşa Mahallesi’nde buluştuğunu tespit etti. Kandırdığı A.S.’nin bin lirasını alan Abdulhalil İ., bu sırada takipte olan polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Yapılan üst aramasında Abdulhalil İ.’nin cebinden çıkan bin lira sahibi A.S.’ye teslim edildi. Gözaltına alınıp, emniyete götürülen şüpheli Abdulhalil İ.’nin, sorgusunun sürdüğü bildirildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Kendilerini komşu olarak tanıtıp yaşlı kadını dolandırdılar" desc="İstanbul Eyüpsultan'da, hastaneden evine dönen 70 yaşındaki kadın, kendisine yardım etmek isteyen dolandırıcıların oyununa geldi. Kadının evine kadar giren dolandırıcılar, oğlunun birikimi olan 100 gram altını çalarak kayıplara karıştı. Dolandırıcıların eve girip çıktığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/14/iecrop/resim6_19788109_16_9_1644827158.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/kendilerini-komsu-olarak-tanitip-yasli-kadini-dolandirdilar-6951546/"]