Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte terör örgütü DHKP-C adına faaliyetlerde bulundukları belirlenen firari şüphelilerin yakalanması için bu sabah yeni bir çalışma başlattı.

Örgüte yönelik yürütülen geçmiş soruşturmalarda adreslerinde bulunamayan ve uzun süredir firari olarak arandıkları tespit edilen zanlıların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda ilk belirlemelere göre E.A., E.Y., Ö.M.Ç., Z.G.K., U.İ. adlı 5 kişinin “şüpheli” sıfatıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Yakalanan şüphelilerin emniyete götürüldüğü ve operasyon düzenlenen adreslerdeki aramaların devam ettiği belirtildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Eylem planı deşifre olan DHKP/C'lilere ait silahlar ortaya çıktı" desc="İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan DHKP/C‘li anarşistlerden ele geçirilen silah ve mühimmatlar, İstanbul Emniyetinde sergilendi. Sansasyonel eylem tasarladığı sırada çökertilen bir hücrenin, söz konusu silahları saldırılarda kullanma planı güvenlik birimlerince deşifre edilip engellenmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/21/iecrop/resim2_18961656_16_9_1634808792.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/eylem-plani-desifre-olan-dhkp-clilere-ait-silahlar-ortaya-cikti-6720095/"]