İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, davet üzerine görüşmede bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde Sabuni Mahallesi'ndeki partisinin il başkanlığına gitti. Burada darbedildiği iddia edilen Kaya, çağrılan ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaya'nın şikayeti üzerine İl Başkanı Ekrem Demir, polis tarafından gözaltına alındı.

GRUP BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

İYİ Parti Belediye Meclis Grup Başkanı Necamettin Attay, Zafer Kaya'yı hastanede ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Attay, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya ile yönetiminden bazı partililerin görüşmek üzere il başkanlığına çağrıldığını belirterek, Zafer Kaya'nın içeriye girmesinin ardından yanındaki partililerin alınmadan kapının kapatıldığını söyledi. Attay, "Kapının kapatılmasının ardından Tarık Aldeniz denilen arkadaş Zafer başkana ilk vuran kişi, arkasından Ekrem Demir. Daha sonra ambulans çağrılmış" dedi.

İl Başkanı Demir ile Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya arasında bir husumet olduğunu sanmadığını söyleyen Necamettin Attay, olayın siyasi tartışmadan kaynaklandığını düşündüğünü kaydetti. Attay, durumun İYİ Parti Genel Merkezi'ne de iletildiğini belirtti.

MECLİS ÜYELERİNDEN KINAMA

Bu arada İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri Duygu Şener, Ergun Dönmez ve Necamettin Attay sosyal medya hesaplarından ortak açıklama yaparak olayı kınadı. Açıklamada, "Merkez ilçe başkanımıza parti binasında pusu kurarak alçakça saldıran adamlıktan ve insanlıktan nasibini almamış bir İYİ Partili olarak sıfatlarını yazmaktan utandığım Mehmet Akalın, Ekrem Demir ve Tarık Aldeniz; sizleri şiddetle kınıyoruz, yazıklar olsun" ifadeleri kullanıldı.



İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞI: 3 KİŞİ ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Edirne'de İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya'nın darbedilmesine ilişkin il başkanlığından açıklama yapıldı. Açıklamada, partide yaşanan olayla ilgili farklı yönlendirilmeler olduğunun görüldüğü belirtilerek şöyle denildi:

* Bu süreç bir süredir parti politikalarından savrulmuş kişilerin tek elden yönetilerek gerek sosyal medya gerek basın yolu ile il başkanımıza ve yönetimimize asılsız iddialar oluşmuştur. Bugün il binasına Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya ve 6 kişi başkan ile görüşmek için geldi.

* İl yöneticisi Tarık Aldeniz, sadece 2 kişinin başkanla görüşebileceğini söylemesi üzerine ilçe merkezine yönlendirdi. Başkan ile görüşen Kaya ve yanındaki Ferhat Turan, çıkışta Tarık Aldeniz'e hakaret ve küfretmesi üzerine 3 kişi arasında bir arbede yaşanmıştır.

* Bunun üzerine yere düşen Zafer Kaya, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akalın ve İl Başkanı Ekrem Demir tarafından yerden kaldırılmıştır. Bu sırada ilçe binasında olanlar kapıları tekmeleyerek, kırma girişiminde bulunmuştur.

* İl başkanı tarafından ambulans çağrılarak, parti binasından aşağı kadar indirilmiştir. Bazı medya organlarında ve savruk meclis üyeleri tarafından farklı algı yaratılarak il başkanı ve genel başkan yardımcısı olaya dahil edilmek istenmiştir.

* Bu konu yargıya taşındığı için ilerleyen zamanlarda detaylı açıklama yapılacaktır.

Açıklamada, olaydan sonra çekilen İl Başkanı Ekrem Demir ile Mehmet Akalın'ın, Kaya ile ilgilenirken çekilen fotoğraflarını da yer verildi.

İl Başkanı Ekrem Demir'in yanı sıra olaya karıştıkları belirtilen Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz ile Genel Merkez Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın'ın da polis merkezinde ifadesine başvuruldu.



"KAPIYI KİLİTLEYİP, SALDIRDILAR"

Edirne'de İYİ Parti il başkanlığında darbedilen Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, kendisinin, İl Başkanı Ekrem Demir ve Üst Kurul Delegeleri Mehmet Akalın ve Tarık Aldeniz tarafından dövüldüğünü ileri sürdü.

Kapının kilitlenip merkez ilçe yöneticisi Ferhat Turan'la birlikte darbedildiklerini ileri süren Kaya, şöyle konuştu:

* İl Başkanı Ekrem Demir beni arayarak 'partiye gel görüşelim' dedi. Biz de partiye gittik Ferhat Turan arkadaşımızla beraber. İçeriye girdik, 'hoş geldin', 'hoş bulduk' denildi. Benim aileme hakaret etmişler, aileme ana avrat sövmüşler.

* Dedim ki; 'Sayın Başkan bunun aslı var mıdır, yok mudur?', 'Öyle şey olur mu' dedi. Ondan sonra ben 'tamam, öğreneceğimi öğrendim, teşekkür ederim' dedim. Kalktı Ferhat Turan'a hakaretler etmeye başladı, 'Şerefsiz, alçak, köpek' diye. Ben de 'kalk, gidiyoruz, burada işimiz bitti' dedim.

* Hemen kapıyı kilitlediler, Ekrem Demir, Ferhat Turan'a saldırdı, akabinde Ferhat Turan'a bir yumruk atıp dışarı attılar. Daha sonra da üçü birden bana saldırmaya başladı. Kapıyı kilitleyip beni resmen içeride rehin aldılar. Mehmet Akalın, boğazımı sıkarak 'siz kimsiniz şerefsizler' diye yumruk atmaya başladı. Üçü birden bana saldırdı, tekmeler, yumruklar nereden geldi bilmiyorum.

"ÜÇÜNDEN DE ŞİKAYETÇİYİM"

Kendilerine pusu kurulduğunu iddia eden Kaya, "Sen adam gibi bizi konuşmaya çağırıyorsun, ondan sonra odada bize kumpas kurup, odada kilitleyerek darbetmeye çalışıyorsun. Onların partiyle alakası olamaz, onlar iyi partili olamaz, genel başkanımızın arkasından da gidemezler. Biz demokrasi için, demokrasi mücadelesi vermek için buraya geldik onlar kalkmışlar, kavga ve gürültüyle demokrasi getirecekler. Üçünden de şikayetçi olduk, bundan sonraki hukuk mücadelemiz de devam edecek. Sol omzum kötü durumda, başımı 3 kere yere, mermere vurdular. Doktorlar gerekli raporları hazırlayacaklardır ama şu an için kendimi iyi hissediyorum" diye konuştu.

"HAKARETLER SAVURDU"

Darbedildiği öne sürülen İYİ Parti merkez ilçe yöneticisi Ferhat Turan da, il başkanının hakaretler savurduğunu ileri sürüp "Ekrem Demir beni arayarak; 'Akşamki paylaşımların nedir?' dedi. Ben de gruplarda gördüklerimi paylaştığımı söyledim, 'Sen ilçe başkanının köpekliğini mi yapıyorsun?' dedi. Sen nasıl konuşuyorsun dedim ve bunu ilçe başkanına aktaracağımı belirttim. Ardından hakaretler savurmaya başladı. Ondan sonra Zafer'e kötü sözler söyleyerek telefonu kapattı. Ben de Zafer başkanla konuştum ve odaya gittik. Oraya gittiğimizde; 'O sözü söyleyenin Allah belasını versin' dedi, bir şeyler söyledi yani söylediklerini kabul etmedi. Ondan sonra olaylar yaşandı. Ben de şikayetçi olacağım" ifadelerini kullandı.

DEMİR: PARTİYİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞANLAR KINA YAKSIN

Yaşanan olayın ardından gözaltına alınıp Selimiye Polis Merkezi Amirliği'nde ifadesi alınan Ekrem Demir, serbest bırakıldı. Serbest kalmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Demir, "Yargıya taşınmış bir süreç var. Bu süreci hep beraber takip edeceğiz. Tabii yaşananlarla ilgili biz de üzgünüz. Buradan parantez içerisinde şunu söyleyeceğim; partimizin içerisini karıştırmaya çalışanlar şimdi kına yaksın. Hayli zamandan beri sosyal medya üzerinden partimize çok ciddi bir saldırı vardı. Ama partimizi bu hain kişilerin emellerine bırakmayacağız. Söyleyeceklerim bundan ibarettir. Ben çok fazla bu konuda açıklama yapmak istemiyorum, artık yargıya taşınmış bir süreç. Ama medyada bazı insanların servis etmiş oldukları haberler tamamen yanlış ve asılsızdır" diye konuştu. DHA