Fuat Akgök, husumetli olduğu komşusu B.İ. ile sokakta karşılaşınca tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle kavga eden ikiliden B.İ., belindeki tabancayı çıkararak Akgök'e üç el ateş etti.

Akgök, vücuduna isabet eden kurşunlarla yere yığılırken, şüpheli de kaçtı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Akgök, ilk müdahalenin ardından Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Akgök, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Akgök'ün cansız bedeni, otopsi için adli tıp morguna götürülürken, yakınları da şüphelinin evini taşlayıp, ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.



ÖZEL EKİP KURULDU

Cinayetin olduğu bölgeye gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri inceleme yaptı. Ekipler, Dicle Mahallesinde bulunan sokakları belirledi. Kamera çalışması ve çevredeki görgü tanıklarını dinleyen ekipler, şüpheli B.İ. için özel ekip kurdu. Çalışmalarını sürdüren ekip, B.İ.'nin olay yerine motosikletle geldiğini ve Akgökün göğsüne, sağ ve sol baldırına olmak üzere 3 kez ateş ettiğini belirledi. Ekipler, ilçenin farklı mahallelerinde yaptıkları çalışmada şüphelinin saklandığı adresi tespit etti. B.İ. düzenlenen operasyonla olaydan 20 saat sonra yakalandı.


Öte yandan yapılan araştırmada öldürülen Fuat Akgök'ün cinayetten arandığı belirlendi. Akgökün cenazesi otopsinin ardından, ailesi tarafından alınarak Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi. Şüpheli B.İ.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. (DHA)

[old_news_related_template title="91 cinayet, 66 yaralama! O da serbest bırakılmış..." desc="1992-2001 yıllarında 91 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutularak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan, terör örgütü Hizbullah'ın şura üyesi Mehmet Salih Kölge'nin de tahliye edildiği ortaya çıktı. Kölge, örgütten ayrılıp, bir konsomatrisle evlenen eski Hizbullah üyesi ile kadını infaz ettikten sonra bir evin bahçesine gömdürmüştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/resimid_203321111_20332111-1_16_9_1650869797.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/91-cinayet-66-yaralama-o-da-serbest-birakilmis-7095690/"]