Olay, 10 Mart 2022 Perşembe günü sabah saatlerinde Şahinbey ilçesi İnkılap İmam Hatip Ortaokulunda meydana geldi. İddiaya göre, A.A. isimli 7. sınıf öğrencisi yemek yerken nefes borusu tıkandı. Lokmasının nefes borusunu tıkaması sonucu çırpınmaya başlayan A.A. isimli öğrenci, can havliyle lavaboya koşarak çırpınmaya başladı. Nefessiz kalan ve uzun süre çırpınan öğrencinin durumunu fark eden arkadaşları öğretmenlerinden yardım istedi.

MÜDÜR HAYATA DÖNDÜRDÜ

Olayı görür görmez hemen öğrencisinin yanına koşan İnkılap İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdulazmi Çelik, can çekişen 7. sınıf öğrencisine heimlich manevrası ile müdahale etti. Okul müdürünün müdahalesinin ardından öğrencinin nefes borusunu tıkayan yemek güçlükle de olsa çıkarıldı.

SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Tıkanan nefes borusu okul müdürünün yaptığı heimlich manevrası ile açılan ve tekrar hayata döndürülen öğrenci derin bir nefes alırken, olay anları ise okulun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde nefes borusu tıkanan öğrenciye okul müdürü Abdulazmi Çelik'in Heimlich manevrası yapması ve o anlarda diğer öğrencilerin ile öğretmenlerin panik halleri dikkat çekti.

Okul müdürü tarafından yapılan yerinde ilk yardım müdahalesi ile hayata tutunan 7. sınıf öğrencisi A.A.'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Kahkaha atınca ağzındaki kürdan boğazına kaçtı" desc="Adana'da gittikleri restoranda yemek beklerken arkadaşının yaptığı espriye kahkaha atan Ali Ekin Ünlüsoy'un (20) bu sırada ağzındaki bulunan kürdan boğazına kaçtı. Ünlüsoy'un kalın bağırsağına inen kürdanın, hastanedeki operasyonlarla doğal yoldan vücuttan atılması sağlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/05/iecrop/adana-2_16_9_1644071586.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/kahkaha-atinca-agzindaki-kurdan-bogazina-kacti-6934137/"]