İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Cemil Yar getirildi. Taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşma savcısı önceki mütalaasını tekrar ederek, sanık Cemil Yar'ın "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz, "Mütalaanın kasten öldürme kısmına katılıyoruz. Ancak tasarlayarak kasten öldürme suçundan sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

"BEN KİMSEYE İHANET ETMEDİM"

Tutuklu sanık Cemil Yar, mütalaaya karşı savunmasında "Ben müştekilere soru sormak istiyorum, soru sormadan bu cezayı almak istemiyorum. Kendimi ifade etmem için bu insanların burada olması lazım. Ben kimseye ihanet etmedim kimsenin de bana ihanet etmesini istemiyorum" dedi.

SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Cemil Yar'ın "Kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını hükmetti. Heyet, sanığın cezasında iyi hal indiriminin uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

[old_news_related_template title="Otel odasındaki cinayetle ilgili iddianame hazırlandı" desc="Bayrampaşa’da bir otelde 3 yaşında çocuğu ile kalan Ferdane Kurt’un iple boğularak öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede, katil zanlısının ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılması talep edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/13/iecrop/ferdane-iha_16_9_1615656193.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/otel-odasindaki-cinayetle-ilgili-iddianame-hazirlandi-6312279/"]

[old_news_related_template title="Ferdane Kurt cinayetinin baş şüphelisi yakalandı" desc="İstanbul Bayrampaşa’da otel odasında iple boğularak öldürülen 3 çocuk annesi Ferdane Kurt cinayetinin bir numaralı şüphelisi Cemil Y., gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/21/iecrop/ferdane-kurt-dha-1_16_9_1611246649.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ferdane-kurt-cinayetinin-bas-suphelisi-yakalandi-6222041/"]