ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, geçen yıl yaşanan skandalların ardından ismini Facebook'tan Meta'ya değiştiren sosyal medya şirketinin geçen yıl alınan "seçim kampanyası yasağı" kararı ile ilgili bir değişikliğe gidilebileceğini yazdı.

2020 yılında ABD'de yapılan seçim döneminin son haftalarında siyasi reklamları yasaklama kararı alan Facebook, bunun gerekçesi olarak da son dakikada seçimi manipüle etmemek olduğunu duyurmuştu. Siyasi partiler ve adaylar mevcut reklamlarını öne çıkararak tanıtım yapabilirken yeni reklam kampanyalarına ise yer verilmedi.

O dönemde platformda paylaşımda bulunma yasağı bulunan ABD Başkanı Trump'ın seçimlere itiraz etmesi sonrasında da seçim kampanyalarının askıya alınmasını sürdürmüştü.

Meta'nın bu yılın sonlarına doğru yapılacak ara seçimler öncesinde bu yasağı gündemine aldığı ortaya çıktı. 2020'de uygulanan yasağın nasıl işlediğinin tekrar mercek altına alındığı kaydedilirken, konuyla ilgili bilgisi olan bir yetkili, henüz bu konuyla ilgili net bir kararın ise alınmadığını duyurdu.

ABD siyasetinde Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasındaki dengede çok kritik bir seçim haline gelecek ara seçimlerde, yeni reklam kampanyaları ile eski reklam kampanyaları arasındaki ayrım ile ilgili net bir duruş belirlenmesi de kararlaştırıldı.

[old_news_related_template title="Meta'nın çöküşünü eski çalışanı yorumladı" desc="Skandallar, ifşalar ve şimdi de çakılan hisseler... Facebook, yeni adıyla Meta; zorlu günleri henüz arkasında bırakabilmiş değil. 2017 yılında AppStore'un bir numaralı uygulamalarından biri olan ve Facebook tarafından aynı yıl içinde satın alınan tbh'nin kurucularından Nikita Bier, Twitter'da teknoloji devinin son durumunu yorumladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/04/iecrop/meta-depophotos_16_9_1643969597.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/metanin-cokusunu-eski-calisani-yorumladi-6931239/"]

[old_news_related_template title="Meta'ya şok: Facebook kullanıcıları artmadı, hisseler çakıldı" desc="Geçen yılın sonunda bir dizi skandal ve ifşa ile zor günler geçiren ve şirketi yeniden yapılandırarak ismini Meta'ya çeviren Facebook, geçen yılın son çeyreğinin verilerini ve bu yılki beklentileri kamuoyu ve hissedarlarla paylaştı. Facebook'un kullanıcı sayısı ve platformda kalma süresindeki artış dururken, hisseler yüzde 24 değer kaybetti. Bu da yaklaşık 200 milyar dolarlık bir kayba işaret ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/03/iecrop/facebook-depo_16_9_1643863643.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/metaya-sok-facebook-kullanicilari-artmadi-hisseler-cakildi-6928312/"]

[old_news_related_template title="Twitter kurucusu Dorsey'den Facebook kurucusu Zuckerberg'e eleştiri" desc="Twitter'ın eski CEO'su Jake Dorsey, Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'in kripto para birimleriyle ilgili hamlelerini sert bir dille eleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/02/iecrop/jackdorsey-depo_16_9_1643787045.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/twitter-kurucusu-dorseyden-facebook-kurucusu-zuckerberge-elestiri-6925978/"]