Reklam ajansı Havas Creative tarafından ücretsiz olarak geliştirilen bir web tarayıcı uygulaması olan Staybl, herhangi bir rahatsızlık nedeniyle titreme yaşayan kullanıcıların ekranlarını sabit hale getiriyor.

Uygulama, cihazın yönünü ayarlamak için tipik olarak sallanma, eğilme ve diğer hareketleri algılayan ivmeölçerinden yararlanıyor. Staybl, cihazın sallandığını algıladığında, sabit bir görünüm sağlamak için kullanıcı ara yüzünü hemen kaydırıyor.

Uygulamayı geliştiren Havas New York'un kreatif direktörü Dan Lucey, titremelerin sadece okumayı bozmakla kalmayıp alışveriş, bankacılık, video izleme ve iletişim kurma gibi günlük görevleri tamamlama yeteneğini de yavaşlattığına dikkat çekiyor.


BİR İLAÇ YA DA TEDAVİ OLMASA DA SORUN İÇİN BİR ÇÖZÜM


Staybl'ın Havas New York ve Almanya ekipleri tarafından tamamlaması iki yıldan fazla sürdü.

Havas Almanya Kreatif Direktörü ve Havas Europe Kreatif Direktörü Eric Schoeffler, "Her zaman teknolojinin hayatımızı nasıl iyileştirmesi gerektiği hakkında konuşuyoruz, ancak herkesin bu avantajlardan yararlanmasını sağlamıyoruz. Staybl bir ilaç değil, tedavi de değil. Ancak bu, tüm Parkinson ve titreme sorunu yaşayanalar için dijital dünyaya daha kolay erişim sağlayabilecek teknolojik bir çözüm" diyor.

Tarayıcıyı indirmek ücretsiz ancak ekranları daha geniş olduğundan ve işletim sistemleri daha hızlı ekran yenileme hızını desteklediğinden şu anda yalnızca iPad'ler için optimize edilmiş durumda. Bununla birlikte, Staybl'ın yaratıcıları, kullanımını diğer cihazlara da genişletmeyi planlıyor.

[old_news_related_template title="Ukrayna'da en çok indirilen uygulama Elon Musk'ın Starlink'i oldu" desc="Geçtiğimiz ay Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına karşı terminaller sağlayan Starlink, ülkede en çok indirilen uygulama oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/15/iecrop/elon_musk-reuters3_16_9_1647335851.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/ukraynada-en-cok-indirilen-uygulama-elon-muskin-starlinki-oldu-7011922/"]

[old_news_related_template title="Elon Musk'ın Twitter planları belli oldu: Paralı mı olacak?" desc="Twitter hissedarı olduktan sonra şirketin yönetiminde de olacağı açıklanan Elon Musk, Twitter ile ilgili planları için ipuçları veriyor. Musk, son attığı tweet'lerde platformun paralı olabileceğiyle ilgili sinyaller verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/10/iecrop/twitter-depophotos-3_16_9_1649573142.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/elon-muskin-twitter-planlari-belli-oldu-parali-mi-olacak-7065393/"]

[old_news_related_template title="Bilim insanları, 50'den fazla genetik hastalığı teşhis eden DNA testi geliştirdi" desc="Avustralya, Sidney'deki Garvan Tıbbi Araştırma Enstitüsü'ndeki araştırmacılar, 50'den fazla genetik hastalığı tarayabilen DNA testi geliştirdiler. Yeni test sayesinde hastalarda erken teşhis ve tedavi sağlanabilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/07/iecrop/genetik_test_16_9_1646651051.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/bilim-insanlari-50den-fazla-genetik-hastaligi-teshis-eden-dna-testi-gelistirdi-6994698/"]