Eski başkan Donald Trump, geçtiğimiz yıllarda sosyal medya platformlarıyla yaşadığı krizlerden sonra yeni sosyal medya uygulaması Truth Social'ı duyurmuş ve hızla çalışmalara başlamıştı. Trump'ın sosyal medya platformu pazar akşamından itibaren de App Store'da yayınlanmaya başladı.

Insider teknoloji editörü Bradbury, Truth Social'ı kullanarak deneyimlerini anlattı:

"BEŞİNCİ DENEMEDE HESAP OLUŞTURABİLDİM VE HÂLÂ BEKLEMEDEYİM"


"Trump'ın yeni sosyal medya uygulaması Truth Social'ı kullanmayı denedim. Beşinci denememde sonunda bir hesap oluşturabildim, bir kullanıcı adı ve şifre ekledim ve giriş yapabildim. Ama sonra, uygulamaya çok fazla talep olduğu için yaklaşık 157.000 diğer kullanıcıdan oluşan bir bekleme listesine alındığım söylendi. Mesajda, 'Seni seviyoruz ve sen bizim için sadece bir numara değilsin' yazan ve bekleme numarası veren bir mesaj çıktı.



Sonraki bir saat içinde, uygulamada bekleme listesindeki konumum değişmedi. Ancak kaydolduktan 26 dakika sonra, Truth Social, bekleme listesinde 77.000'inci sıraya yükseldiğimi söylemek için bana bir e-posta gönderildi.

Bu arada, Truth Social'da gönderi paylaşamadım veya diğer kullanıcıların hesaplarını veya gönderilerini göremedim."

TEST SÜRECİNDE DE HATA VERİYORDU


Resmi web sitesine göre, Truth Social, pazar akşamı halka açıldıktan kısa bir süre sonra teknik sorunlarla karşılaştı. Hatta uygulama, geçen hafta beta test kullanıcılarına sunulduğunda da aynı sorunlarla karşılaşmış.

Trump Medya ve Teknoloji Grubu'ndan (TMTG) Truth Social'ın, kongre binası isyanlarıyla birlikte Twitter, Facebook ve YouTube'dan yasaklanmasının ardından eski başkanın sosyal medyaya dönüşünü kutlaması bekleniyor. Pazar günü, TMTG CEO'su Devin Nunes Fox News'e, Truth Social'ın mart ayı sonuna kadar tam olarak faaliyete geçmesini beklediğini söyledi.

[old_news_related_template title="Trump'ın uygulaması App Store'da yayınlandı" desc="2020'de yapılan seçim sonuçlarına itiraz eden ve ülke tarihine kara bir leke olarak geçen kanlı Kongre baskınına ön ayak olduğu gerekçesiyle sosyal medya hesapları askıya alınan Donald Trump'ın kendi sosyal medya platformu Apple kullanıcılarına açıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/21/iecrop/truth-depo_16_9_1645422379.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/trumpin-uygulamasi-app-storeda-yayinlandi-6964771/"]

[old_news_related_template title="Melania Trump'ın NFT ile sınavı: Kendi NFT'sini satın almış olabilir" desc="Geçen ayın sonlarında, Melania Trump'ın The Head of State Collection'ı 170.000 dolara satılmıştı. Yeni bir iddiaya göre; eski first lady, kendi NFT'sini satın aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/14/iecrop/melania_trump-reuters_16_9_1644835588.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/melania-trumpin-nft-ile-sinavi-kendi-nftsini-satin-almis-olabilir-6951962/"]

[old_news_related_template title="Trump'ın sosyal medya platformu gelecek ay yayında" desc="Apple Inc App Store listesine göre, Donald Trump'ın yeni medya girişimi Truth Social, 21 Şubat'ta piyasaya sürülüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/08/iecrop/donald_trump-reuters_16_9_1641626038.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/trumpin-sosyal-medya-platformu-gelecek-ay-yayinda-6874981/"]