Bilim dünyası son günlerde yeniden dünya dışı varlıkların var oluşuyla ilgili tartışıyor. Pentagon'un UFO açıklaması, ardından ABD Kongre Üyesi Andre Carson'ın UFO'ların potansiyel tehlike olduğunu söylemesi ve hatta dünyaca ünlü bir medyumun uzaylılarla ilgili açıklamaları dünya dışı varlıkları gündeme oturttu.

Profesör Brian Cox da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, uzaylıların gerçekten var olabileceğini ama çok çok uzak galaksilerde var olabileceklerini söyledi.

Cox'a, ABD Kongre Üyesi Andre Carson'ın geçen hafta UFO'ların gerçek ve araştırılması gereken potansiyel bir ulusal güvenlik tehdidi olduğu yönündeki yorumları soruldu. Profesör Cox, zeki varlıkların olabileceğini; ama Dünya'daki gibi medeniyetlerin son derece nadir, belki de her galakside ortalama bir tane olabileceğini söyledi.

"YILDIZLARARASI YOLCULUK GEREKİR"


Cox, BBC'ye verdiği demeçte şu şekilde konuştu: "Gözlemlenebilir evrende iki trilyon galaksi var, eminim başkaları da vardır. Beni tahmin etmeye zorlasaydınız, her yerde mikroplar olabileceğini söylerdim; bu yüzden örneğin Mars'ta yaşam arıyoruz. Fakat zeka açısından düşünülmesi gereken tek şey, Dünya'daki yaşamın kökeni."

Gezegen ve uzay bilimleri profesörü Monica Grady ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Galaksimiz o kadar geniş ki, yörüngelerinde gezegenler bulunan çok sayıda farklı yıldız türü var, yaşamın başka bir gezegende ortaya çıkmış olması istatistiksel olarak mümkün. Güneş Sistemi'nde bizimkinden başka bir uygarlık olmadığını biliyoruz, bu nedenle yıldızlararası yolculuk geliştirmek için evrimleşen herhangi bir yaşam milyarlarca mil yol kat etmek zorunda kalacak. Bu, binlerce yıl alacaktır, neredeyse modern insanın gelişmesinden bu yana 200.000 yıldan daha uzun bir süre."

[old_news_related_template title="Ünlü medyumdan olay yaratan iddia: 'Uzaylılar Dünya'yı istila edecek'" desc="Bir dönemin ünlü medyumu Uri Geller, uzaylıların önümüzdeki beş yıl içinde Dünya'yı istila edebileceği konusunda uyarıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/22/iecrop/shutterstock_1666801681_16_9_1653221540.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/unlu-medyumdan-olay-yaratan-iddia-uzaylilar-dunyayi-istila-edecek/"]

[old_news_related_template title="Mark Zuckerberg uzaylı mı? Son selfie'si komplo teorilerini yeniden alevlendirdi" desc="Mark Zuckerberg'in, Meta'nın ilk kişisel mağazasını tanıtırken çektiği bir selfie, komplo teorisyenlerinin ünlü teknoloji insanını dillerine dolamalarına neden oldu. Selfie'ye bakarak, Zuckerberg'in insan olmadığını ve bir uzaylı olduğunu iddia eden komplo teorisi yeniden alevlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/10/iecrop/mark_zuckerberg-instagram_16_9_1652183978.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/mark-zuckerberg-uzayli-mi-son-selfiesi-komplo-teorilerini-yeniden-alevlendirdi-7126171/"]

[old_news_related_template title="Bilim insanları uyardı: NASA'nın mesajı 'uzaylı istilasına' yol açabilir" desc="Uzayda bizden başka medeniyetlerin bulunup bulunmadığı sorusu, evrenin en büyük gizemlerinden biri. NASA'nın Dünya dışındaki olası canlılarla iletişim kurmak için insanlıkla ve Güneş Sistemi'yle ilgili bilgileri uzaya gönderme planı, endişelere yol açtı. Oxford Üniversitesi'nden bazı bilim insanları, 'düşman bir uzaylı medeniyetin' bu bilgileri Dünya'yı istila etmek için kullanabileceğini belirtiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/18/iecrop/uzay2_16_9_1650263255.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/bilim-insanlari-uyardi-nasanin-mesaji-uzayli-istilasina-yol-acabilir-7081177/"]