Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Yunanistan-Türkiye sınırını belirleyen Meriç sınır hattında incelemelerde bulunarak, sınır hattındaki çitin uzatılacağını açıkladı.

Meriç Nehri kıyısına 140 kilometrelik çelik çit çekileceğini duyuran Theodorikakos, "Yunan sınır muhafızları Meriç'te 256 bin yasadışı göçmenin ülkenin yasa dışı geçişini engelledi. Meriç Nehri boyunca, yani Yunanistan ve Avrupa'nın Türkiye ile olan sınırlarında çit inşa etmeye karar verilmiştir ve bunu uygulamak Sivil Savunma Bakanlığı'nın sorumluluğundadır. Türkiye ile Yunanistan arasındaki sınır uzunluğu toplamı 140 kilometredir ve tamamı çitle çevrilecektir” ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_7548856" align="alignnone" width="660"] Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos[/caption]

'HİÇ KİMSE YUNANİSTAN'I BİR MİLİMETRE BİLE TEHDİT EDEMEZ'

Takis Theodorikakos çit çalışmaları için 100 milyon Euro bütçe ayrıldığını ifade ederek, “Hiç kimse Yunan karasını, havasını ve denizini bir milim bile tehdit edemez. Erdoğan'ın yaşadığı zorlukların, siyasi hamlelerini ve ilişkilerimizi etkileyebileceğine inandıkları provokatif açıklamalarını belirlediği açıktır. Yunanistan kimse tarafından tehdit edilemez. Soğukkanlılık ve mutlak kararlılıkla meydan okumaları kabul etmeyiz. Türk lideri biliyor ki, Kiriakos Miçotakis'in başbakan olduğu son 3,5 yılda vatanımız stratejik, askeri açıdan güçlendi. Hiç kimse Yunan karasını, havasını ve denizini bir milimetre bile tehdit edemez” ifadelerini kullandı.

'MİÇOTAKİS, TÜRKİYE’YE GEREKLİ MESAJI VERDİ'

Theodorikakos, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in dün Ege Denizi’ndeki Gavda Adası ziyaretine de değinerek, “Dün bence sembolik olarak önemli bir gündü. Gavdos'ta başbakan, Yunan hükümetinin sakinliğini ve kararlılığını gösteren, Türklerin aldığına inandığım Yunanlıların güçlü bir birlik mesajı verdiği bir gündü. Yunanistan basiret ve kararlılıkla ilerliyor. Elbette provokatif eylemler olduğu zaman cevapsız kalmıyorlar. Ancak nasıl hareket edeceğimize dair kimsenin teklifini kabul etmeyeceğiz. Çünkü Yunanistan her zaman uluslararası hukuk çerçevesinde hareket ediyor" diye konuştu.