ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, New York'ta BM Genel Kurulu'na Rusya - Ukrayna krizine yönelik açılamada bulundu.

Thomas-Greenfield yaptığı açıklamada, işgalin yeni bir mülteci krizi meydana getirebileceğine yönelik uyarıda bulunarak, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin her iki ülke ve küresel toplum için büyük sonuçları olacağını ifade etti.

Thomas-Greenfield, "Rusya bu yolda devam ederse, tahminlerimize göre 5 milyona yakın insanın yerinden olacağı yeni bir mülteci krizini meydana getirecek" dedi.

"SALDIRGAN OLAN RUSYA"

Thomas-Greenfield, "Dünya bu mücadelenin tarihinde bir dönüm noktasında duruyor. Rusya'nın eylemleri, yalnızca hakkında uyarıda bulunduğumuz şeyleri doğruluyor. Burada orta yol yok, saldırgan olan Rusya. Her iki tarafı da gerilimi düşürmeye çağırmak sadece Rusya'ya bağlı" ifadelerini kullandı.

"RUSYA HERKESİ TEHDİT EDİYOR"

Thomas-Greenfield, "Rusya'nın saldırganlığı yalnızca Ukrayna'yı değil, tüm üye ülkeleri ve BM'yi tehdit ediyor" ifadelerini kullanarak, "Rusya Başkanı Putin, pazartesi günü 100 yıl öncesindeki imparatorluklar zamanına geri dönme niyetinin en açık göstergesini verdi. Rusya'nın komşularını yeniden sömürgeleştirebileceğini ve Birleşmiş Milletler'i gülünç duruma düşürmek için güç kullanacağı konusunda kararlı olduğunu gösterdi" dedi.
Thomas-Greenfield ayrıca, "ABD bunu kesin olarak reddetti. Yıl 2022, imparatorluklar, sömürgeler ve SSCB dönemine geri dönmüyoruz" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Rusya BM Daimi Temsilcisi Nebenzya: Batı, Kiev’i kışkırtmaya devam ediyor" desc="Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Ukrayna yönetiminin Donbass Bölgesi’ne saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, “Batı, Kiev’i kışkırtmaya, cesaretlendirmeye ve silahlandırmaya devam ediyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/23/iecrop/russia-iha_16_9_1645640995.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-bm-daimi-temsilcisi-nebenzya-bati-kievi-kiskirtmaya-devam-ediyor-6970397/"]

[old_news_related_template title="Ukrayna: Rusya küresel güvenliği tehdit edecek" desc="Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Birleşmiş Milletler sadece burada yaptığı kınamalarla değil somut adımlarla kanlı Rus savaş makinesinin önüne geçmeli” ifadelerini kullanarak, “Dünyanın Ukrayna’ya güvenlik borcu var” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/23/iecrop/ukrayna-kuleba-iha2_16_9_1645636615.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-rusya-kuresel-guvenligi-tehdit-edecek-6970225/"]