Türkiye'nin gündemine oturan Öcalan ile BDP heyetinin tutanaklarında çok ilginç detaylar var.  Öcalan'ın sözlerinin yer aldığı haberde, Mehmet Baransu ve Emre (Emrullah) Uslu için ağır ithamlar yer alıyor. Öcalan'a göre, Baransu ve Uslu kontrgerilla. Florida'da eğitim gördüler.

O haberde geçen ilk bölümde Öcalan'ın ağzından şu sözler yazılmış:
"Fethullah Gülen ABD’de yaşıyor. 120 devlette okul açmış, para nereden. Florida kontrgerillanın eski merkezidir, Türkeş ve Latin Amerika’daki kontrgerilla, orada yetiştirildi. Yeni merkez ise Utah’tadır. Emre Uslu vs. orada eğitildi. Sağda ve solda örgütleri kontrgerilla ele geçirdi."

İkinci bölümde ise şu sözler yer alıyor:
"Türkiye’de 3 koldan paralel devlet çalışması var. Bu ilişkileri sabote edilmeye başladı. Sıradan lobiler değil. ABD’de Yahudi, Ermeni ve Rum lobileri stratejik ve taktik müdahale ediyorlar. Her 3’ü de Anadolu çıkışlıdır. Sözde bir hükümet var, sözde bir parlamento var. CHP ve MHP paralel devletin izdüşümleridir, basit aletleridir; AKP’ye de, medya ve işadamlarına da sızmışlar. Sadece MİT kalmış, hedeflenen bizim geliştirdiğimiz diyalogdur. MİT Müsteşarı düşürülmek isteniyor. Emre Uslu, Mehmet Baransu MİT’i hedef aldılar,. arkalarında devasa bir güç var."

Öcalan, bu sözlerle Mehmet Baransu ve Emre (Emrullah) Uslu için “kontrgerilla” imasında bulunuyor. Arkalarında devasa bir güç var olduğu iddiasında bulunuyor.



Bu iddiların ardından her iki isim de twitterdan açıklama yaptı. İşte ikilinin yazdıkları:

MEHMET BARANSU:

Bugun 28 Subat, yillar once cevik bir andicladi gazetecileri. Simdi Hukumet MİT, fidan elemanlari ocalanla adimi vererek bizi hedefe koyuyor

Arkamizda buyuk kontra gerilla guc varmis. Be Allahsizlar. Siz Allahi unuttunuz ama arkamda tek guvendigin Rabbim var.

İsrailin, Mossadin elinde oyuncak olan Mit tek milli kurummus. Milli kalmasini da Ocalan saglamis. Ak partinin ve Fidanciginin geldigi

EMRE (EMRULLAH) USLU:

Milliyetteki haber doğruysa Abdullah Öcalan'ı mahkemeye vereceğim. Iddiasını ispatlama hakkı vereceğim ona. Lidermisin MUFTERI mi karar ver?

Abdullah Öcalan MIT'in pis işlerini yapmaya başlamış. MIT adına bizi hedef gösteriyor şimdi de...

Abdullah Öcalan PKK liderliğini bırakmış MIT'in tekikçiliğine başlamış. MIT' milli kuruluş MIT'ten iyisi yok diye başlamış. Görün Kürtler...

Belki de başından beri öyleydi. MIT'i eleştiren kim varsa karşısında Abdullah Öcalan'ı buldu. Bu gün bizi hedef gösterdiği gibi..

APO "Turkiye'de tek [milli güç] MIT kalmış" dedikten sorna beni PKK'ya hedef gösteriyor. Bu adama MIT tektikçisi derim ben. Bu kadar basit..

Öcalan kürtleri çok umursuyorsaydı ULUDERE'den bir kelime söz ederdi. ULUDERE de ölenlerden neden 1 kelime yok? Çünkü MIT'in parmağı var

Öcalan: Sakine Cansız'ı vuran için "Sterk tv "MİT kaynaklı" demiş. Mümkün değil ama düşüneceksin." Bu ne MIT sevgisi?

Öcalan:"Tansu Çiller Beni de bomba ile öldürmek istedi. o zaman da MİT bu işe yatmadı." Bu ne sevgi ahhhh bu ne muhabbeet...

Açıkça sorayım MIT/Hakan FIDAN Öcalan'ın ağzına laf koyup kendince Cemaatten ve kendisini eleştirenlerden intikam mı alıyor? bu kadar süfli?

Dikkat edin o metinde Öcalan'ın MIT le ilgili söylediklerinin son süreçle hiç bir ilgisi yoktur. Bu nedenel Öcalan MIT tetikçisi diyorum.