Ekşi Sözlük bugün erişime kapatıldı. Nedeniyse sitenin çökmesi değildi. Henüz yazarlık onayı alamayan çaylak kullanıcılar birden bire yazarlığa terfi etmişti. Site yönetimi bunu farkedince siteye erişimi kesti.

Hatanın giderilmesinin ardından site 15.30 sıralarında tekrar erişem açıldı. Ekşi Sözlük yönetimi konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

"henüz yazarlığı onaylanmamış çaylakların yazar olması laneti bitenlerin otomatik çaylaklıktan çıkarılmasına dair yapılan bir değişiklikteki hatadan kaynaklanmıştır. her ne kadar ekşi sözlük'te herkesin yıllarca beklemeden, onaylama gibi aşamalardan geçmeden yazmasını istesek de içerik kalitesini belli bir seviye üzerinde koruyacak değişiklikleri yapana kadar onay sistemiyle ilerlememiz gerekecek. anlayışınıza teşekkürler."