Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük kızı Esra’yla evli olan Berat Albayrak, kardeşi Serhat ve Kalyon İnşaat’ın sahibi Ö. Faruk Kalyoncu’yla eğitim vakfı kurdu. “Nun” isimli vakfın malvarlığı ise şimdilik 150 bin lira.
Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak İstanbul’da eğitim-kültür vakfı kurduErdoğan Ailesi, “vakıf-dernek” işini çok sevdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, TÜRGEV ve Okçular Vakfı’nı kurdu. Her iki kurumun da Yönetim Kurulu’nda bulunuyor. Erdoğan’ın Berat Albayrak’la evli kızı Esra Albayrak ise Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin yönetim kurulu üyesi... Şimdi de Erdoğan Aile’sine damat olarak giren Berat Albayrak dernek işine el attı. Hürriyet’in haberine göre Berat Albayrak, kardeşi Serhat Albayrak ve Kalyon İnşaat’ın sahibi Ömer Faruk Kalyoncu ile birlikte eğitim vakfı kurdu.
Mal varlığı 150 bin lira
“Nun Eğitim ve Kültür Vakfı”nın amacı; okul öncesi, ilk, orta ve yükseköğretim bölümleriyle Türk toplumunun kültürel, bilimsel, manevi ve sosyal gelişmesine hizmet etme ve yüksek düzeyde eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak, eğitim çerçevesi içinde katılımcı bir sivil toplum hareketi yaratmak olarak belirtildi. Resmi Gazete’de önceki gün yer alan Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilanlarına göre, Nun Eğitim Vakfı‘nın ikametgahı İstanbul, mal varlığı ise 150 bin lira olarak belirlendi.