Faciadan yaşlı kadının çığlıkları kurtardı
Zonguldak Ereğli'nin Topallı Köyü'ndeki bir evde çıkan yangında 11 kişi ölümden kıl payı kurtuldu.
70 yaşındaki Hanife Atışman, yalnız yaşadığı tek katlı evde başlayan yangın kısa sürede hemen yanında bulunan ve içinde 10 kişinin yaşadığı Özmen ailesinin yaşadığı eve sıçradı. Yangını büyümeden fark eden yaşlı kadın diğer evdekileri uyararak dışarı çıkmasını sağladı. Alevlerin sardığı 2 ev kül oldu.
Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında, Hanife Atışman'ın tek katlı ahşap evinde yangın çıktı. Yangını fark ederek dışarıya çıkan Atışman, yan tarafındaki tek katlı evde yaşayan 10 kişilik Özmen ailesini de uyandırarak dışarıya çıkmalarını sağladı. Hemen ardından alevler bu eve de sıçradı. Gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren çalışmayla yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarıyla yangın söndürüldü. Ancak iki ev de kül oldu.
Köyde başka evde oturan Hanife Atışman'ın oğlu Muzaffer Atışman ve torunu Tayfun Atışman, yangın başladıktan sonra Ormanlı ve Alaplı Belediyesi itfaiye ekiplerine de haber verdiklerini, ancak sadece Ereğli Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangına müdahale için geldiğini iddia etti. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
DHA
