Ayla Özdemir / SÖZCÜ EĞİTİM
Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri'nin gasp edilen hakları ve atamalarla ilgili mücadeleleri devam ediyor. Bilişim öğretmenleri, taleplerini dile getiren bir video hazırladı.
Bilişim çağını yaşadığımız bu çağda, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bilişimle ilgili bazı atılımlarda bulundu. Fakat yapılan bu atılımlarda bilişim öğretmenliği adeta göz ardı ediliyor.
Bilişim Öğretmenleri, FATİH projesinin gerçekten bir hareket olması ve tüm kademelerde zorunlu olacak bir Kodlama dersiyle geleceği kodlamak için görev bekliyor. Çünkü onlar; bu projeyi şahlandıracak ve unsurlarını amaç uğruna harekete geçirecek bilgi donanımına sahipler.
Bilişimin önemini çeşitli etkinliklerle anlatmaya çalışan Bilişim Teknolojileri Platformu, taleplerini MEB’e duyurmak ve Bilişimin önemini anlatmak için bir video hazırladı.
