CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal; AKP Antalya Gençlik Kolları’nın başta başkanları olmak üzere üyelerinin Antalya Su ve Atık Su İdare Genel Müdürlüğü’nden maaş aldıklarına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Buna benzer bir olayın Şanlıurfa’da da yaşandığını ve bu durumu belgelediğini ifade eden Tanal, AKP’nin vergilerimizi, kamu kaynaklarını kendi siyasi çıkarları için kullandığını, kendi partililerine dağıttığını belirtti. Tanal Bakan Veysel Eroğlu’na yönelttiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi;
1- Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) kadrosunda kaç personel çalışmaktadır?
2- Bu personellerin içlerinde AKP Antalya Gençlik Örgütü Üyeleri mevcut mudur?
3- AKP Gençlik örgütüne üye olan şahıslar hangi kadrolara ne kadar maaş ile getirilmişlerdir?
4- Bu şahısların görevli bulundukları kadrolarda çalışmak için yeterlilikleri mevcut mudur?
5- Antalya AKP Gençlik Kolları Başkanı’nın bu kurumdan maaş aldığı ancak işe gitmediği, aksine seçim çalışmalarına katıldığı iddiaları doğru mudur?
6- İşbu iddialar doğru ise, Antalya AKP Gençlik Kolları Üyeleri’nin seçim çalışmalarında daha iyi performans göstermesi için ASAT tarafından maaşa bağlanarak Devlet kaynaklarının bir partinin üyelerine ve seçim çalışmalarına aktarılmasına karşı Bakanlığınızca herhangi bir tahkikat başlatılmış mıdır?