Pastane raflarını süsleyen ve kültürlerde geleneksel olarak da önemli anlam taşıyan Paskalya Çöreği nasıl yapılır? Gerçek Paskalya Çöreği basit bir tarifle evde kolayca hazırlanabiliyor. İşte Paskalya Çöreği'nin malzemeleri ve nasıl yapılacağına dair detaylar... PASKALYA ÇÖREĞİ TARİFİ Malzemeler 1 su bardağı ılık süt ve su karışımı 1 yemek kaşığı toz maya 5-6 su bardağı un Yarım su bardağı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 3 yumurta 125 gr eritilmiş tereyağı 2 tatlı kaşığı mahlep Yumurta sarısı File fındık paskalya çöreği Nasıl yapılır? Mayayı ılık su ve süt karışımına ekleyip eritin. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım, şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ekleyip karıştırın. Malzemeler özleşip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamur iki misli kabarana kadar mayalandırın. Hamuru üç eşit parçaya bölün. 20 cm uzunluğunda rulo hamurlar hazırlayın. Bir ucundan birbirine yapıştırıp saç örgüsü şeklinde örün ve diğer uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.