Habip ATAM (SÖZCÜ)
Polisi harekete geçiren ilk olay, 27 Şubat'ta Ümraniye, Armağanevler Mahallesi, Harman Sokak'ta meydana geldi. Saat 20.30 sıralarında, Türkiye genelinde şubesi bulunan bir markete müşteri gibi giren bir kişi, kasiyer N.B.'yi bıçakla tehdit etti. Neye uğradığını şaşıran genç kadın, kasadaki 600 lirayı saldırgana verdi. Şüpheli kaçarak uzaklaşırken, yaşananlar polise bildirildi.
İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı. Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini topladı. Görügü tanıklarının ifadesine de başvuran ekipler, şüphelinin hafif kirli sakallı, orta boylu ve 80-85 kilo ağırlıkta olduğunu belirledi. Şüphelinin eşkalini tespit eden polis, bıçaklı gaspçıyı yakalamak için çalışırken, 2 Mart'ta Site Mahallesi, Sancar Sokak'ta, geçtiğimiz Pazar akşamı da Armağanevler Mahallesi'nde benzer market soygunları yaşandı. İki ayrı olayda bıçak tehditiyle bin 350 lira alan saldırgan izini kaybettirdi.
ELBİSELERİNDEN YAKALANDI
Gasp Masası ekipleri, 2 ayrı soygunu gerçekleştiren şüphelinin eşkalinin ilk olaydakiyle aynı olduğunu tespit etti. İncelenen güvenlik kamera görüntülerinde, soyguncunun 2 olayda aynı elbiseyi giydiği belirlendi.
ÖZEL EKİP
Gasp Büro Amirliği, kasiyerlerin korkulu rüyası haline gelen şüpheliyi yakalamak için özel bir ekip oluşturdu. Soyguncuların yaşandığı bölgede, şüpheli avına çıkan "özel ekip", Ümraniye Site Mahallesi Sancar Sokak'ta yürüyen bir kişinin eşkalinin, bıçaklı soyguncuyla aynı olduğunu gördü. Şüphelinin üzerindeki elbise ile kameralara yansıyan soyguncunun üzerindeki elbise de eşleşince ekipler harekete geçti. Deneyimli polislerin kuşkusu üzerine gözaltına alınan Cemil A.'nın üzerinde yapılan aramada, bir bıçak ele geçirildi. Cemil A., sözlü beyanında market soygunun itiraf etti.
Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen şüphelinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Kasiyerlerin korkulu rüyası yakalandı
İstanbul Polisi, son 2 haftada yaptığı 3 market soygunuyla, kasiyerlerin korkulu rüyası haline gelen bıçaklı gaspçıyı yakaladı.

