Fethiyesporlu futbolcuların, Fenerbahçe maçı öncesi tshirtleriyle ortaya çıkarttıkları “YÜCE ATATÜRK” yazısı PFDK’lık oldu! TFF’den yapılan açıklamada bu yapılanın, uluslararası futbol oyun kurallarına aykırı olduğu vurgulandı. Bu arada açıklamada Fethiyespor’a “Milletçe sahiplenilen değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullandıkları” suçlaması da yöneltildi.

TFF’den yapılan açıklama şöyle:

“Tüm dünyada futbol sahalarının yalnızca futbolun oynandığı ve izlendiği alanlar olması hedeflenmektedir. Federasyonumuzun da bağlı olduğu uluslararası spor örgütleri, bu hedefe ulaşmak için evrensel mahiyette çeşitli ilke ve kurallar benimsemiştir.

Bununla birlikte, Fethiyespor Kulübü’nün Fenerbahçe A.Ş. ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uluslararası futbol oyun kurallarına aykırı şekilde saha içinde hepimizin milletçe sahiplendiği değerleri, sadece kendilerine mal ederek tartışma yaratmak için kullandıkları görülmüştür. Bu tarz eylemlerin spor alanlarında tasvip edilmesi mümkün olmadığından, konuyla ilgili dosya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir.

Bu konuda kulüplerimizin gerekli hassasiyet ve özeni göstereceğinden emin olmakla birlikte yukarıda anılan ilke ve kurallara aykırı davranılması halinde disiplin sürecinin başlatılacağını belirtmek isteriz.”

MANDELA VE RABİA SERBEST
Fethiyesporlu oyuncuların Ata'mızı anmak için böyle bir hareket yapmış olmaları cezasız kalmayacak. Spor yorumcularının tahminlerine göre bu hareket belli bir miktar para cezası ile cezalandırılacak.



Bu durumda asıl sorulması gerek soru ise şu:

Peki Emre Belözoğlu'nun sahalarda sık sık yaptığı 'Rabia' selamı ile Ebou ve Drogba'nın Mandela'yı anmak için giydikleri tshirtlere de ceza gelecek mi?


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtarıcısı ve bir ulusun önderi olan Mustafa Kemal Atatürk'ü tüm ülkenin böylesine sahiplenmesi gerekirken Fethiyesporlu oyunculara 'Atatürk'ü tartışma yaratmak için kullanma' suçlaması yapılarak ceza verilirken Mısır'lı 'Müslüman Kardeşler' partisinin siyasi sembolünü kullanarak halkı ayrıştırmanın da cezasız kalmaması gerekiyor.

BAKAN DA KARŞI ÇIKTI

Fethiyesporlu oyuncuların, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçı öncesi seremoniye "Yüce Atatürk" yazılı tişörtlerle katılmasına değinen Suat Kılıç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önderi, Türk toplumu için müşterek ve çok büyük bir değer olduğunu vurguladı.

Atatürk'ün adının, herhangi bir şekilde toplumda siyasi bir mesaj, ötekileştirecek veya başkalaştıracak bir yaklaşım olarak adlandırılamayacağını ve değerlendirilemeyeceğini dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

"TFF ne karar alacak onu bilemiyorum. Nihayetinde Atatürk gibi ortak bir değer, toplumun tamamının saygı duyduğu bir devlet adamı konusunda daha özenli, daha dikkatli adımların atılması, daha hassas kararların alınması gerekir. Aksi takdirde TFF tarafından verilecek bir karar, toplumda bir ayrışmaya sebep olabilecektir. Bu karar sanki siyaseten ülkeyi yönetenler tarafından alınmış bir karar ya da atılmış bir adım gibi değerlendirilecek ve başka mecralara çekilebilecektir. Atatürk'ün adı, bu toplum için çok önemlidir. Ulu önderdir. Dolayısıyla Atatürk adının hiçbir siyasi ya da benzer polemiğe konu edilmesine rıza göstermeyiz. Türkiye bu konuyu tartışmamalı, TFF de bu konuyu gündeminden çıkarmalıdır."

PTT 1'inci Lig ekiplerinden Fethiyespor'un Fenerbahçe ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçına 'Yüce Atatürk' yazan tişörtlerle çıkması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk ve Teknik Direktör Engin İpekoğlu'ndan tepki geldi. Atatürk'ü anmalarının polemik konusu yapılmasının ayıp olduğunu söyleyen İpekoğlu, "Müsaade edin de arada bir Atatürk'ü saygıyla analım" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü turunda Fenerbahçe'yi 2- 1 yenerek kupa dışı bırakan Fethiyespor, maçın başında 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtlerle sahaya çıktığı için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından PFDK'ya sevk edildi. Fethiyespor'da gözler PFDK'nın salı günü yapacağı toplantıya çevrilirken kuruldan ceza çıkıp çıkmayacağı ilçede tartışma konusu oldu.

'SAÇMALIK OLUR'
Karara tepki gösteren Fethiyespor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, "Normal şartlarda bu konuda polemiğe girmek istemiyoruz. Ancak nasıl ki bizi yaradan Allah'ımıza şükrediyor, yeri geliyor her gün ellerimizi açıp dua ediyorsak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'nda başkomutanlık yapan, bu ülkeyi bölünmenin eşiğinden döndüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anmamamızın polemik konusu yapılması ayıp. Müsaade edin de arda bir kendisini saygıyla analım" dedi.

İpekoğlu, PFDK'dan ceza bekliyor musunuz sorusuna ise "Saçmalık olur" diye cevap verdi.

'CEZA VERİRLERSE ÖDERİZ, DURUŞUMUZU DEĞİŞTİRMEYİZ'
Kulüp Başkanı İsmail Öztürk ise şunları kaydetti:

"106 yıl sonra Fenerbahçe ile bizim için gerçekten çok önemli bir maça çıktık. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü orada yad etmekten doğal ne olabilir? Çok basit, temiz, bakir duygularla gerçekleştirilmiş bir duruştu bu. Biz duruşumuzun arkasındayız. TFF'nin yönetmelikleri var. Eğer bu yönetmelikler kapsamında yaptığımız yanlışsa, hatalı görüldüysek yapılacak bir şey yok. Ancak yaptığımızın altında başka bir şey aranması bizi çok üzüyor. Atatürk, bu bayrak altında yaşayan herkesin atası. Bu çok önemli değeri sadece biz kendimize mal etmişiz gibi kendimizi savunmamız isteniyor. Bu da açıkçası bana çok komik geldi. İçimizden geldi böyle yaptık, sevgimizi böyle gösterdik. Bu durumdan dolayı birileri zor durumda kaldıysa, sıkıntı yaşıyorsa buna sebebiyet vermek istemezdik. Ceza beklemiyorum. Veriyorlarsa da kulüp yöneticisi olarak kendi cebimizden öderiz. Duygularımızı değiştirmeyiz. Bir insanın duruşu, kişiliği vardır. Biz atamızı çok seviyoruz. İmkanlarımızı ve konumumuz müsaade ettikçe anmaya da devam edeceğiz."