
Fransız polisi, başkent Paris'in 19. bölgesinde bir sinagogun olduğu sokağı çember altına aldı ancak güvenlik çemberi kısa sürede kaldırılıp sinagog boşaltıldı.
Paris'in Jean-Jaures bölgesindeki Jean Nohain çıkmaz sokağında bulunan Michkenot Sinagogu'nun etrafındaki güvenlik çemberinin kaldırıldığı ve sinagogun boşaltıldığını bildirdi.
Yaklaşık 200 kişinin polis tarafından sinagogdan çıkartıldığı aktarılırken, sayıları azaltılan polis ekiplerinin ise sinagog önünde beklemeye devam ettiğini kaydetti.
Operasyon hazırlığında olan polis, bölgeyi bir süre trafiğe ve yaya girişine kapatmıştı.
Fransız basını ise, görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak, sokakta birkaç el silah sesinin duyulduğunu ve sinagog yakınlarında bir rehin alma eyleminin olabileceğini öne sürdü.
Diğer taraftan, bugün sabah saatlerinde ise ünlü eğlence parkı Disneyland'da bomba ihbarı verilmiş, park tahliye edilmiş ancak olayın asılsız ihbar olduğu ortaya çıkmıştı.
(FOTO: ARŞİV)
