Bir çok ulusal sorunun yanında uluslararası sorulara da cevap veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 12 yaşındaki Varya Kuznetsova, “Diyelim ki batmak üzereler, ilk önce Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı mı yoksa Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko'yu mu kurtarırsınız?” sorusunu sordu. Putin, bu soruya "Birisi boğulmaya karar verdiyse onu kurtarmak artık mümkün değildir" cevabını verdi.
Başka bir soru üzerine Türkiye ile ilgili açıklamalarında Putin Rusya'nın düşman çemberinde kalmayacağından emin olduğunu belirterek, "Türkiye'yi dostumuz olarak görüyoruz. Türk halkı dostça ilişkilerimizi devam ettireceğimiz dostumuz olan bir halk. Fakat eylemleri düzgün olmayan siyasi kişilerle sorunumuz var ve buna gerektiği gibi tepki göstereceğiz" dedi.
Putin konuşmasında, "Gördüğünüz üzere biz çok sakin çalışıyoruz. Ülkemiz kendisine karşı yapılan düşmanca eylemlere tepkisiz kalamaz. Kesinlikle tepki göstermemiz gerek yoksa başımıza çıkarlar. Böyle bir durum yeni tarihimizde oldu, buna geri dönülmesine izin veremeyiz. Çıkarlarımızı dikkate alarak tabi ki komşularımızda dahil olmak üzere tüm partnerlerimizle ilişkilerimizi geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.
"Direkt Hat" programı bu sene 14. kez düzenleniyor. Devlet Başkanı Putin ilk kez 24 Aralık 2001 yılında bu program kapsamında vatandaşların karşısına çıktı. 2015 yılında "Direkt Hat" programı 16 Nisan'da düzenlendi ve toplam 3 saat 57 dakika sürdü. Bu süre zarfında Rus lider 74 soruya cevap verdi, programı rekor düzeyde, 8,4 milyon seyirci izledi.
DHA
Putin’e Erdoğan’ı mı yoksa Poroşenko’yu mu kurtaracağı soruldu
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün her yıl düzenli olarak gerçekleşen "Direkt hat" programı çerçevesinde 14. kez vatandaşların sorularını yanıtladı



