Yerel seçim sonuçları heyecan içinde bekleniyordu ve resmi olmayan rakamlar paylaşıldı. Seçim sonuçlarının en çok merak edildiği il İstanbul oldu, CHP ve AKP adaylarının kıyasıya rekabeti sonucu resmi olmayan rakamlara göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. İşte seçim sonuçları ve sandık sorgulama ekranı...
[secim2019banner]
[secim2019 il="istanbul" ilce="" meclis=""]
[secim2019 il="ankara" ilce="" meclis=""]
[secim2019 il="izmir" ilce="" meclis=""]
KAYYUM BULUNAN 10 İLDE DURUM
2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Doğu ve Güneydoğu’daki 10 ilde seçimi kazandıktan sonra terör soruşturmaları nedeniyle belediye başkanları görevden alındı. Kayyum atanan 10 ilde gerçekleştirilen seçimlerde HDP 5 koltuğun sahibi oldu. 4 koltuk ise Cumhur İttifakı’ndan seçime katılan 3’ü AK Parti’li ve 1’i de MHP’li olan adayların oldu.
Kayyum adanan diğer il olan Tunceli’de ise TKP adayı Fatih Mehmet Maçoğlu kazandı.
EN ÇOK BAŞKANLIĞI CUMHUR İTTİFAKI KAZANDI
Resmi olmayan sonuçlara göre 78 ilde en çok başkanlığı 23 il ile Cumhur İttifakı kazandı. İttifak dışında AK Parti 19 ilde, MHP ise 10 ilde rakiplerini geride bıraktı.
Millet İttifakı ise 18 ilde seçimin galibi oldu. Millet İttifakı’nın seçimlere bağımsız katıldığı illerde ise sadece CHP ardahan’da kazandı. İYİ Parti ise herhangi bir ilde kazanamadı.
HDP 6 İLDE KAZANDI
Geçen yerel seçimlere Demokratik Bölgeler Partisi çatısı altında giren HDP ise bu kez aynı başarıyı yakalayamadı. HDP 6 ilde başkanlığı kazandı.
TUNCELİ’DE TKP’Lİ MAÇOĞLU DÖNEMİ
Seçimin bir kazananı da Tunceli’de TKP’li aday Fatih Mehmet Maçoğlu oldu. Daha önce Tunceli’nin Ovacık İlçe Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Maçoğlu, HDP adayı Nurşat Yeşil ile girdiği yarışın kazananı oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 3 dolayında oy farkı ile başkanlık koltuğunu oturdu.
[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu ilk ziyaretini Anıtkabir'e yaptı" desc="İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu, ilk ziyaretini Anıtkabir'e yaptı. Kendisini büyük bir kalabalığın karşıladığı İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ni 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu' şeklinde imzaladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04_a/iecrop/ekrem-imamoglu-anitkabir-88-1_16_9_1554208469.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ekrem-imamoglu-ilk-ziyaretini-anitkabire-yapti-4267843/"]
[old_news_related_template title="AKP itiraz sürecini başlattı" desc="AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak 31 Mart seçimleri ile ilgili kameralar karşısına geçti. Şenocak 'İstanbul'da Binali Yıldırım'ın aldığı 2 bin 675 oy sıfır oy olarak görülüyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04_a/iecrop/20190402_2_35778089_43209619_web_16_9_1554208328.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/akp-itiraz-surecini-baslatti-4267507/"]
Sandığımda hangi partiye ne kadar oy çıktı? İstanbul seçim sonuçları 2019
Seçim sonuçlarının ardından seçmenlerin en çok merak ettiği sandığımda hangi parti ne kadar oy aldı sorusu oldu. Güncel seçim sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılırken resmi olmayan sonuçlara göre başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere seçim sonuçlar ve oy oranları ortaya çıktı. Ayrıca resmi olmayan sonuçlara göre ise CHP seçim sistemi üzerinden sandık sorgulama yapılabiliyor.
