İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, Galatasaray kongresinde gerçekleştirilecek seçim için ihtiyati tedbir kararı verdi! Şimdilik 30 Nisan’daki seçim gerçekleşmeyecek. 10. Asliye Mahkemesi de 30 Nisan'daki Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun aday olduğu Galatasaray Kulübü Başkanlık seçimine tedbir koydu.

SON KARAR CUMA: TEDBİR KALKABİLİR

Ancak Galatasaray Kulübü akşam saatlerinde mahkemenin tedbir kararına itiraz etti. Mahkeme bu itirazı kabul ederek, Cuma günü saat 11.00'de görülecek duruşmada bu itiraz görüşülecek. Ancak Galatasaray Kulübü'nde bu tedbirin kaldırılmasının ihtimali yüksek görülüyor. Çünkü tedbir kararında, Galatasaray Kulübü'nde seçime tüzüğün 87.22 maddesinden gidildiği -Burak Elmas ve yönetiminin ibra olmaması nedeniyle- yazılmış durumda. Ancak Elmas, 30 Nisan için kararlaştırılan seçime yönetim kararı alarak gitmişti.

GS TV'DEN GENEL KURUL YAYIN GÖRÜNTÜLERİ İSTENDİ

İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, GS TV'den Genel Kurul yayın görüntüleri, Genel Kurul'un toplantı tutanağı ve hazirun cetveli gibi belgelerin davalı kuruldan celbine karar verdi. Dilekçelerin karşılıklı verilmesinden sonra dosya üzerinden ön inceleme yapılmasına karar veren mahkeme, tarafların delilleri sunmalarının ardından ön inceleme duruşması yapılması takdirinde taraflara davetiye çıkarılmasına karar verdi. [old_news_related_template title="Galatasaray’dan seçimin durdurulmasına itiraz" desc="Galatasaray, bu ay yapılması planlanan seçimli genel kurul toplantısının tedbiren durdurulması kararına itiraz ettiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/19/iecrop/depophotos_17165152_16_9_1650381452.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/spor/futbol/galatasaraydan-secimin-durdurulmasina-itiraz-7084689/"]