Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde hayatını kaybetti. Kulüpten yapılan açıklamada, "Başımız sağ olsun! Kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan, meydana gelen depremde göçük altında kalarak, hayatını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Seni unutmayacağız güzel insan" denildi.

EŞİ AĞLAYARAK YARDIM İSTEMİŞTİ

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 şiddetindeki deprem sonrası Malatya’da enkaz altında kalan Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ın eşi Kübra Türkaslan, sosyal medya hesabından yardım çağrısında bulunmuştu. Kendisi de enkazdan kurtarılan Kübra Türkaslan, ağlayarak “Burası çok kötü. Ne olur yardım edin Eyüp’e…” diyerek şu ifadeleri kullanmıştı: “30 saattir enkazın altında ne olur yardım edin. Kepçe yok, vinç yok, hiçbir şey yok… Kimse enkazın altından çıkamıyor. Ne olursunuz yardım edin. Dümdüz oldu burası.”

TFF VE KULÜPLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kulüpler, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde göçük altında kalarak vefat eden Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan için başsağlığı mesajı yayımladı. TFF'nin internet sitesinde yayımlanan mesajda, Ahmet Eyüp Türkaslan'ın vefatının üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, "İki gündür kalbimiz ve dualarımız bu güzide futbolcumuzun diğer tüm göçük altında kalan vatandaşlarımızla birlikte sağ salim bulunması içindi. Ancak ne yazık ki bu acı haberle bir kez daha kahrolduk. Ahmet Eyüp Türkaslan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Yeni Malatyaspor camiasına başsağlığı dileriz. Bu vesileyle bir kez daha depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun" denildi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kulüp de Ahmet Eyüp Türkaslan'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

ANKARA KULÜPLERİNDEN BAŞSAĞLIĞI

Başkent kulüpleri MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Ankara Keçiörengücü ve Ankaraspor, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Spor Toto 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan için başsağlığı mesajı yayımladı. Spor Toto Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü'nden yapılan paylaşımda "Başımız sağ olsun! Ahmet Eyüp Türkaslan’a Allah’tan rahmet, ailesi başta olmak üzere Yeni Malatyaspor camiasına başsağlığı dileriz" denildi. Yeni Malatyaspor'la aynı ligde mücadele eden Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü de sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı paylaştı. Ahmet Eyüp Türkaslan'ın 4 sezon formasını giydiği TFF 2. Lig ekibi Ankaraspor ise paylaşımında, "Başımız sağ olsun! Yeni Malatyaspor forması giyen eski futbolcumuz Ahmet Eyüp Türkaslan'ın meydana gelen depremde göçük altında kalarak, hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi. (AA)