2005'ten bu yana her yılın 21 Eylül günü Bergüzar Korel'in yüreği baba acısıyla yeniden yanıyor. "Kanserle mücadele ettiği yıllarda babamın yanında sadece ben vardım. Annem çalışıyordu, ablam da Amerika'daydı. Babam, benim yanımda son nefesini verdi" diyen Bergüzar Korel'in gözyaşları bugün yine Zincirlikuyu Mezarlığı'nda yatan babası Tanju Korel için akacak.

KOREL'İN BABA ACISI

Karadayı dizisinin Feride'si Bergüzar Korel, Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu olan babası Tanju Korel'i 8 yıl önce bugün kaybetmişti (21 Eylül 2005). O gün Teşvikiye Camii'nde musalla taşındaki babasının tabutuna sarılarak gözyaşları döken Korel, 'baba acısı'nı ve yaşadıklarını şöyle açıklamıştı:
""Kanserle mücadele ettiği yıllarda babamın yanında sadece ben vardım. Annem çalışıyordu, ablam da Amerika'daydı. Biz zaten onunla hep arkadaş gibiydik ama son dönemlerinde daha bir yakınlaştık. Onun yanında rahat rahat ağlayamadım ve o acı içimi hep rahatsız etti. Babam, benim yanımda son nefesini verdi. Öldüğü gün olan 21 Eylüller benim için hep acılı geçiyor. Yokluğuna hala alışamadım. Bugünleri görmesini, torunu Ali'yi kucağına almasını çok isterdim."



TANJU KOREL KİMDİR?

Tanju Korel, 10 Ekim 1944'te İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu ve ardından Fransa'ya giderek Grenoble Üniversitesi'nde okudu. 1966 yılında bir derginin düzenlediği yarışmaya katılarak birinci ilan edildi ve sinemaya adım attı. Eşkiya adlı ilk filmiyle oyunculuğa girdi. Sinema filmleri dışında dizilerde de rol aldı. Kendisi gibi oyuncu olan Hülya Darcan'la 20 Nisan 1974'te evlendi. Bu evlilikten 1975'te Zeynep Korel, 1982'de de Bergüzar Korel dünyaya geldi. 21 Eylül 2005'te yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamadı ve hayata veda etti.



Tanju Korel'in filmlerinden bazıları şunlardır: Kara Efe, Kahramanlar, Çakal Avı, Tek Kollu Bayram, Kamalı Zeybek, Efeler Diyarı, Vasiyet. Korel'in oynadığı diziler arasında ise Zeytin Dalı, Kırık Hayatlar, Sibel, Kara Elmas bulunmaktadır. Tanju Korel'in senaryosunu da yazdığı Kırık Hayatlar dizisinde Bergüzar Korel henüz 16 yaşındayken ilk kez kamera önüne geçerek oyunculuğa ilk adımını atmıştı. Daha sonra Zeytin Dalı dizisinde de baba kız yine kamera önüne birlikte geçmişlerdi. Bugün Bergüzar Korel, yine babasını düşünecek, yine onun için gözyaşı dökecek.