Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez CNN Türk ekranlarında yayınlanan Başka Şeyler adlı programa katıldı. Mehmet Görmez yayın sırasında Validebağ Korusu'nda yapılmak istenen inşaat ve ona karşı eylem yapanlar konusunu da değerlendirdi. Görmez ağaç kesilmesin diyenler din düşmanı değildir diyerek şöyle devam etti:

"Ağaçlar kesilmesin isteyen din düşmanı değildir. Cami yapılmasını isteyen yeşil düşmanı değildir. Tabiat sevgisi ile Allah sevgisi karşı karşıya getirilmememeli. Tabiat müslümandır. Belediyeden ilk günden itibaren bilgi alıyorum. Caminin yapılacağı yerde yeşillik yok. Ama müştemilatının yapılacağı yerde bir takım yeşillikler var. Ama caminin devamı içeri girecek diyorsak niyet okuma başlar orada. Başka birikmiş öfkeler var demektir. Bunları yapmamalıyız."

ÇOCUK GELİNLERİN NEDENİ RESMİ NİKAH MI?

Yurtdışında resmi nikah kıymanın zorluklarıyla ilgili konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, zaman zaman nikah için kiliseye gitmek zorunda kalan çiftlerin dahi olduğunu öne sürdü. Mehmet Görmez, nikahın imamla yapılırsa daha kolay olacağını ifade etti. Türkiye'de de pek çok Türk'ün resmi nikahın ardından imam aradığını kaydeden Görmez, resmiyete bağlanmayan imam nikahından pek çok ard niyetli kişinin faydalandığını iddia etti. İmam nikahının resmi olmamasının, başta çocuk gelinler olmak üzere pek çok kötü olayın sebebi olduğunu öne süren Görmez sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyanın birçok yerinde dini nikah aynı zamanda resmi nikah. Artık bizim de tüm önyargıları bir tarafa bırakarak biz de artık bu konuda dönüş yapmalıyız diye düşünüyorum."