Cengiz ALDEMİR/ Sozcu.com.tr

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisinden İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday olduğu günlerde çekilen fotoğrafı, Cumhurbaşkanı adaylığının açıklandığı gün sosyal paylaşım sitelerini salladı.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı'na başlarken Başbakan Erdoğan'ın sağ elinde ki alyansının dışında sol elinde gösterdiği alyansı dışında serveti olmadığını söylediği fotoğraf dikkat çekti.

"İşte bütün servetim bu yüzük. İstanbul'a hizmete hazırım. ( RP adayı Recep Tayyip Erdoğan, resim sergisi açılışında)" yazısının bulunduğu fotoğrafını paylaşal sosyal medya kullanıcıları Erdoğan'ın sık sık kullandığı, "Nereden, nereye " sözünü dile getirdiler.

ERDOĞAN'IN MAL VARLIĞI:

İstanbul Belediye Başkanlığı sürecinden bu güne Erdoğan'ın mal varlığı ile ilgili bilgiler ise kısaca şöyle açıklanmıştı:

1994 yılında İstanbul Büyükşehir belediyesi başkanlığı'na başlarken 5 bin 110 tl serveti bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın aradan geçen 18 yılda servetini 730 kat arttırdığı ortaya çıktı.

Başbakanlık sitesinde mal varlığı güncellenen Tayyip Erdoğan'ın 16 haziran 2011 tarihi itibariyle banka hesaplarında 3 milyon 390 bin 384 tl'si bulunuyor. ayrıca bankalarda 25 bin euro ve 119 bin 867 doları bulunuyor. buna göre Tayyip Erdoğan'ın bankada toplam 3 milyon 663 bin 84 tl'si yer alıyor. 500 bin tl alacağı bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Güneysu-Dumankaya köyü'nde ise 2 bin metrekare arsası bulunuyor.

TAŞINMAZ MAL VARLIĞI VE ALACAKLARI HARİÇ

Taşınmaz mal varlığı ve 500 bin tl'lik alacağını dışarıda tutulduğunda başbakan tayyip erdoğan, 1994 yılından bugüne kadar geçen 18 yılda servetini 5 bin 110 tl'den 3 milyon 663 bin 84 tl'ye çıkararak 730 kat arttırdı..

İSVİÇRE'DEKİ 800 MİLYON DOLAR DAHİL DEĞİL

Wikileaks belgelerinde belirtilenlere göre Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsviçre'de 8 ayrı hesabı bulunuyor. yakın zamanda bu iddiayı Ergenekon tertibiyle tutuklanan ve Silivri'de hayatını kaybeden üst düzey mit yöneticisi Kaşif Kozinoğlu dile getirmişti. Kozinoğlu, ölmeden önce Aydınlık gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesapta yaklaşık 800 milyon dolar parası olduğunu ifade etmişti.

ÇOCUKLARA GEMİCİK VE VİLLA ALMIŞTI

Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisine ait servetini 730 kat artırırken, 18 yıl içinde çocuklarına ve eşi emine erdoğan'a aldıklarının ise meçhul olduğu ifade edildi. basına yansıdığı kadarıyla , Erdoğan'ın çocuklarına 1 trilyona villa, 2.5 milyon dolara da gemicik aldığı biliniyor. küçük oğlu Bilal Erdoğan ayrıca eşi Reyyan Erdoğan ile birlikte 261 bin 500 dolara abd'de de bir ev sahibi konumundalar.

Başbakan Erdoğan'ın çocukları genç yaşta hızla ticarete atıldı. Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın doruk ızgara gıda ticaret limited şirketi'ne ortak olduğu ve toplam yüzde 70 hisseye sahip oldukları biliniyor. diğer oğlu Burak Erdoğan da MB denizcilik şirketine ortak. ayrıca Emine Erdoğan'ın Medical Park'ta gizli ortak olduğu da iddialar arasında. Çocuklarının bu hızlı yükselişinde Erdoğan'ın katkısının büyük olduğu söyleniyor.

DÜNYANIN EN ZENGİN LİDERLERİ ARASINDA

Forbes dergisi en zengin liderler sıralamasında Erdoğan'ı en zengin 8 lider olarak göstermişti. Erdoğan, İngiltere Kraliçesi, Monako Prensi, Norveç Kralı gibi köklü aileleri serveti ile geride bırakmıştı.