Afrika ülkelerinde kadınların giydiği  ve yüzü tamamen örten peçeden oluşan dini kıyafet olan burkalar, intihar bombacısı kadınların kamufle olmasını sağladığı için tehlike arz ediyordu.Özellikle Boko Haram militanı kadınlar, gerçekleştirdiği pek çok saldırıda bu kıyafetler nedeniyle farkedilmemişti.  Nüfusun yüzde 80'ini Hristiyanların oluşturduğu Kongo, yüzü tamamen örten peçeye 3 ay önce yasak getirerek bu önlemi alan ilk ülke oldu.



İNTİHAR SALDIRILARINDA KADINLAR KULLANILIYOR

Kongo'dan sonra Çad hükümeti de, Boko Haram'ın 15 Haziran'da peş peşe düzenlediği intihar saldırılarının ardından yüzü tamamen örten peçe takma yasağının yanı sıra başka güvenlik önlemleri de almaya başladı.

Burkalı kadını operadan kovdular

Burkalı kadını operadan kovdular


Kamerun'un Nijerya sınırındaki kuzey bölgesinde de saldırıların artırması ve bazı intihar saldırılarının yüzü tamamen peçeyle örtülü kadınlar tarafından düzenlendiğinin tespit edilmesi üzerine geçen ay ortasında  peçe takma yasağı uygulanmaya başladı.

Son olarak Nijer'de terörle mücadele kapsamında ülkenin güneydoğusunda yüzü tamamen örten peçenin kullanımına geçici bir süre yasak getirildi.

Gine ve Gabon'da da İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda, konuyla ilgili önlemin en kısa zamanda alınacağı ve yüzü tamamen örten peçeye yasak getirileceği ifade edildi.

İntihar saldırılarına karşı burka yasağı

İntihar saldırılarına karşı burka yasağı