Die Zeit ve Der Spiegel gibi Almanca medyada çizimlerine sıklıkla yer verilen, Slovak kökenli ünlü sanatçı ve karikatürist Marian Kamensky de Ankara’daki barış mitingine düzenlenen saldırıdan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı "barış’ı yok eden bir lider" olarak çizdi.

Diken'den Elmas Topçu'nun aktardığı habere göre, Viyana’da yaşayan sanatçı Erdoğan’ı, ağzında zeytin dalı taşıyan beyaz bir barış güvercini tam kafasını koparırken resmetti.



‘BEN Mİ BOMBA MI?’

Çizimleri, çok sayıda günlük gazete ve haftalık dergide yayınlanan Stuttgartlı sanatçı ve karikatürist Kostas Koufogiorgos ise Erdoğan’ı bir TOMA’nın direksiyonunda görüntülemiş. Erdoğan, “Ben mi, bomba mı?” diyerek gelen eleştirilere tepki gösteriyor, sonrasında ise, “Hiç benim tarzım değil“ diye devam ediyor. Erdoğan bunları söylerken bir yandan da tazyikli su sıkıyor.



ERDOĞAN'IN SEÇİM MALZEMESİ BARIŞ

Siyasi karikatürün yine tanınmış ustalarından, çizimleri Tagesspiegel’de düzenli olarak yer alan Klaus Stuttmann ise Ankara’daki saldırıyı Türkiye’deki seçimlerle ilişkilendirmiş. Çizer, devasa bir seçim pankartı üzerinde barış işareti yapan Erdoğan’ın, barışı seçimlere malzeme yaptığını ima ediyor. Seçim pankartının altında ise kann golünden oluşmuş bir Türk bayrağı görülüyor.



'GÜVENLİ ÜLKE TÜRKİYE'

Çok sayıda dergi ve günlük gazete için çizim yapan siyasi karikatür ustalarından Barm Bengen, bu karikatüründe kanlar akan bir Türk bayrağının üzerine, AB’nin kafa yorduğu ‘güvenli ülke’ damgasını vurmuş. Sanatçı, Türkiye’yi güvenli ülke ilan etme tartışmalarını eleştiriyor.



PARMAK İZİ AKP

Bengen, bir diğer karikatüründe kanla çizilmiş Türk bayrağının önünde bir polis memuruyla bir savcıyı görüntülemiş. “Eee?” diye soran savcıya polisin “Parmak izi bulamadık” dediği okunuyor. Bayrağın altına ise kanla ‘AKP’ yazılı olduğu da dikkat çekiyor. Karikatürist bununla, saldırılardan açıkça AKP’yi sorumlu tuttuğunu belirtiyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Ankara'ya geliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel Ankara'ya geliyor