Macaristan'da mülteci kampına gönderilmemek için polisten kaçan göçmenleri görüntüleyen bir kadın kameraman, kucağında oğlunu taşıyan göçmen bir babaya çelme atarak yere düşürdü, başka bir göçmen kız çocuğuna ise tekme attı.



Macaristan'ın Sırbistan sınırındaki Roszke köyünde yaşanan olayda, bekletilen 100 kadar göçmen Sırbistan tarafına geçmek için koşmaya başlayınca, Macar polisi de onları engellemeye çalıştı.



Bu sırada yaşananları görüntüleyen N1TV televizyonu kameramanı Petra Lazlo, kucağında oğlunu taşıyan bir babayı, çelme atarak yere düşürdü.



Yere düşen baba ve oğul, polis tarafından gözaltına alınırken, kameraman Lazlo baba ve oğul dışında, önüne çıkan diğer göçmenleri de yere düşürmeye çalıştı.



Aşırı sağ çizgideki Jobbik Partisi’ne (Daha İyi Macaristan Hareketi) yakınlığıyla bilinen N1TV kanalı için çalışan Petra Laszlo’nun çirkin hareketi diğer kameramanlar tarafından görüntülenince, kanal bir açıklama yaparak Lazlo'nun davranışını kınadıklarını ve kameramanın görevine son verildiğini açıkladı.



Olayda, polis göçmenlere gözyaşartıcı gaz kullanarak, tüm göçmenleri otobüslere doldurup bekledikleri köye geri götürdü.



Macaristan, Avupa'nın yaşadığı göçmen krizinde en çok eleştirilen ülkelerin başında geliyor.



Macar yönetimi, göçmenlerin girişini engellemek için sınıra dikenli tel çekmişti. Ülkede bulunan göçmenler de sık sık sivil saldırılara maruz kalıyor.



Göçmenlerin yaşadığı insanlık dramı giderek büyüyor

Göçmenlerin yaşadığı insanlık dramı giderek büyüyor