Kosta Rika, hayvanlara özgürlük tanıyacağını açıkladı. Karara göre Kosta Rika, hayvan hakları konusunda bugüne kadar hiçbir devletin gerçekleştirmediği bir şeyi yapıyor ve ülkedeki tüm hayvanat bahçelerini kapatıyor. Dünyada bir ilke imza atan Kosta Rika, sadece insanların zevki için kafeslere kapatılmış hayvanları serbest bırakıyor.

'İNSAN ZEVKİ İÇİN HAYVANLARI KAFESLERE KAPATMAMALIYIZ'

Hayvan özgürlüğünü hayvanat bahçelerini kapatarak başlatacağını açıklayan Kosta Rika devleti, hayvanların sadece insan zevki için kafeslerde yaşamlarını sürdürmelerine oldukça karşı.

Dünyada bilinen türlerin yüzde 4'ünü barındıran Kosta Rika yönetimi, insanların doğaya karşı saygı duyması gerektiğini düşünüyor. Ülkenin çevre raporuna göre, yakın zamanda spor amaçlı yapılan avlanma da yasaklanmış.

HAYVANAT BAHÇELERİNDEKİ HAYVANLARIN DOĞAYA DÖNÜŞÜ İÇİN PROJE

Ülkede 2 adet anlaşmalı hayvanat bahçesi olduğunu söyleyen yetkililer, "Anlaşmadan dolayı bu hayvanat bahçelerini kapatamıyoruz, ancak buradaki hayvanları da unutmadık. Onları da kafeslerinden çıkarıp doğal hayata yönlendirebileceğimiz bir hayvanat bahçesi tasarlamaktayız." şeklinde konuştu.

DOĞAL BOTANİK PARKLAR GELİYOR

Kosta Rika Çevre Bakanı Réne Castro, "Hayvanları kafeslerden ve yapay hayattan kurtararak biyo-çeşitliliği arttırmayı planlamaktayız. Bu biyo-çeşitliliği arttırmak için doğal yoldan birçok botanik park yapmayı hedefliyoruz."

Jane Birkin'den Hermes'e Birkin çanta resti

Jane Birkin'den Hermes'e Birkin çanta resti


Zimbabwe'nin ünlü aslanı Cecil, Amerikalı dişçi Walter J. Palmer tarafından öldürülmüş

Zimbabwe'nin ünlü aslanı Cecil, Amerikalı dişçi Walter J. Palmer tarafından öldürülmüş