FOTO:DHA/Arşiv


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesine katılmak üzere Fransa'ya gitti. Rusya lideri Putin'in de aynı toplantıya katılacak olması kulisleri hareketlendirdi. Sınır ihlali yaptığı için düşürülen uçak yüzünden ilişkilerin gerildiği Türkiye-Rusya ilişkileri için Putin ve Erdoğan'ın "ilk teması" sağlayabileceği konuşuluyordu. Moskova'da bu ihtimali bitiren bir açıklama geldi.

Kremlin'den yapılan açıklamada; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in Paris'teki BM İklim Değişikliği Zirvesi sırasında görüşmeyeceği" açıklandı.

Reuters'ın haberine göre; Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi planlamadığını" söyledi.


AK SARAY: GÖRÜŞME YOK


Kremlin'den gelen haberin üzerinden yaklaşık bir saat sonra bir açıklama da Ankara'dan geldi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklama; "Paris'te Putin'le görüşme yok" denildi.

ERDOĞAN: YANIT BEKLİYORUZ


Ankara'dan gelen bu açıklamadan yine bir saat sonra ise "görüşme trafiğine ilişkin" bir açıklama da bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Putin görüşmesi hakkında Erdoğan "Biz ilk günden görüşme talebimizi yaptık, şu anda yanıt bekliyoruz" dedi.