Dünyanın en genç Nobel Ödülü sahibi, 18 yaşındaki insan ve kadın hakları savunucusu Pakistanlı Malala Yousafzai, politikacılara 'biraz daha aklı selim' davranmaları çağrısında bulundu.

[caption id="attachment_1011087" align="aligncenter" width="557"] Malala Yousafzai / Foto: Reuters[/caption]

İngiltere'deki Channel 4'un konuğu olan Malala, politikacılara seslenerek "İslam ve Müslümanlık karşıtı konuşmaları ne kadar çok yaparsanız, o kadar fazla terörist yaratmış olursunuz" dedi.

"DAHA FAZLA TERÖRİST YARATIYORSUNUZ"


2016 ABD başkan adayı olan Donald Trump'ın 'Müslümanları ABD'ye almayalım' çıkışından sonra iplerin gerilmeye başladığını belirten Malala, "Politikacıların ağzından çıkan her şey önemli, bu yüzden onlar konuşmalarına özellikle dikkat etmeliler. Eğer niyetiniz gerçekten terörü bitirmekse, bütün Müslümanları terörist olmakla suçlamak bir işe yaramayacaktır. Aksine daha fazla insanın terör yanlısı olmasına neden olacaktır" ifadelerinim kullandı.

[caption id="attachment_1011089" align="aligncenter" width="557"] Donald Trump / Foto: Reuters[/caption]

Trump'ın açıklamasıyla ilgili görüşü sorulan Malala, Trump'ın sözlerini tarjik olarak niteleyerek, "Bu nefret dolu ideoloji, sadece ayrımcılık ve ırkçılık doğurur" şeklinde konuştu.

Malala Yousafzai, 2012 yılında eğitim görme hakkını savunarak okula gittiği için Taliban askerleri tarafından kafasından vurulmuş ve ölümden dönmüştü.