HANDE ZEYREK

Çocuklara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hediyesi olarak geleneksel hale getirilen ‘Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nin bu yıl 8.’si 56 şehirde 150 bin çocukla buluştu. Sekiz yılda toplam 1 milyon çocuğun ücretsiz sinema filmi izlediği şenlik sadece çocukları değil, hayatı boyunca hiç sinemaya gitmemiş yetişkinlere de sinemanın kapılarını araladı.  Edirne’deki sinema gösterimine iki torununu getiren 65 yaşındaki Gülsüm Esen de ilk kez sinema filmi izleyecek olmanın heyecanını çocuklarla birlikte yaşadı.

Çocuklar için 36 Milyon TL kaynak ayırdılar

Türkiye genelinde bir milyon çocuğu sinema ile tanıştıran Ülker Çocuk Sinema Şenliği’nde bu yıl 18 Nisan’da çocuklara En İyi Animasyon Film dalında Oscar ödülü alan Disney’in ‘6 Süper Kahraman’ filmi ücretsiz izletildi. 500’ü aşkın Yıldız Holding çalışanının gönüllü olarak görev aldığı şenlik alanında eğlenen çocuklar daha sonra sinema salonlarına geçti.  Animasyon filmi izleyen çocuklara film çıkışı sürpriz paketler de hediye edildi.  8 yıldır çocuklara yönelik spor, eğitim ve kültür sanat alanında projeler üreten Yıldız Holding binlerce çocuğun yüzünü güldüren sosyal bu projeler için toplam 36 Milyon Lira kaynak ayırdıklarını açıkladı.

Her çocuk mutlu yaşamalı

2012’de hayata veda eden Yıldız Holding’in kurucusu Sabri Ülker’in ‘Dünyanın neresinde olursa olsun, herkesin mutlu bir çocukluk yaşamaya hakkı vardır’ sözüyle çocuklar için projeler geliştirmeyi sürdüren şirket, sosyal sorumluluk projeleriyle 2,5 milyona yakın çocuğun hayatına dokundu. Yıldız Holding Türkiye Kurumsal İletişim Genel Müdürü Bahar Erbengi ‘Sinemadan çıkan çocukların yüzündeki gülümseme bizim için en büyük geri dönüş oluyor. Bizim için en önemlisi projelerimizin Türkiye’nin dört bir yanına ulaşması. Edirne’den Kars’a, Trabzon’dan, Gaziantep’e kadar sinema salonu olan her yere gitmeye çalışıyoruz.  Ülkenin damarlarında atan bir proje bu. Çocukların hayal gücü ve yaratıcılıklarına, zihinsel gelişim ve ev dışında sosyalleşmelerine katkı sağlamak istiyoruz’ Dedi.

Gülsüm Teyze 65 yaşında ilk kez sinemaya gitti

Rakamsal verilere göre sinemayla tanışma yaş ortalamasının 29 olduğu Türkiye’de özellikle büyükşehirlerin dışında bu ortalama çok daha yüksek. 18 Nisan’da düzenlenen şeniliğe Edirne’deki sineme salonuna iki torununu getiren 65 yaşındaki Gülsüm Esen de ilk kez sinemayla tanıştı.  Hayatı boyunca sinema salonu görmediğini anlatan Esen ‘heyecanlıyım, torunlarım için geldim ama ben de çok heyecanlıyım. Sinemanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum görmedin hiç’ dedi.