Aydın DEMİR

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 290 milyon dolar harcanarak Formula 1 yarışları için yapılan ancak İstanbul’un F1 yarışları takviminden çıkmasının ardından atıl durumda kalan İstanbul Park ikinci el oto pazarı oluyor. Araç kiralama şirketi Intercity’nin 10 yıllığına kiraladığı İstanbul Park’ta yılda 25 bin aracın el değiştireceği ve 1 milyar liralık cironun hedeflendiği ikinci el oto pazarı açılıyor.

BAYİLERE ÖZEL ALAN

İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) adıyla faaliyete geçecek proje 9 Eylül’den itibaren kapılarını ziyaretçilerine açacak.
İPOP Satış ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, ota pazarında yeni bir anlayışa imza attıklarını belirterek, “İPOP’ta araçlar hem fiziken 3 bin 100 araçlık satış alanında müşterileriyle buluşacak, hem de internet sitesi üzerinden satışa sunulacak” dedi. Kabataş, projenin sektördeki eksikliklerden doğduğunun ve bu eksikliklere cevap niteliği taşıdığının altını çizerek şöyle konuştu: “Bu proje ana fikir olarak bir oto pazarı. Ancak eksikleri olmayan, müşteri memnuniyeti odaklı, altyapısı çalışılmış bir oto pazarı. Diğer oto pazarlarından ilk ve en önemli farkımız bu. Diğer yandan bizde sadece tek araçlık oto alım satım alanı dışında Türkiye’nin önemli otomotiv firmalarının ana bayilerinin ikinci el bölümlerine hizmet verecek galeri bölümleri de yer alacak.



Türkiye’nin en büyük uluslararası tanıtım projelerinden olan İstanbul Park’ta en son 2011 yılında F1 yarışları düzenlenmişti. 

NOTER DE BANKA DA VAR

Firmalar kendilerine tahsis edilmiş bu özel alanlarda araçlarını sergileyebilecek. Ayrıca yine kendilerine özel ofis alanlarında müşterilerinin işlemlerini gerçekleştirebilecek.”
İPOP’un Sabiha Gökçen Havalimanı’nın hemen yanı başında konumlanmış olmasıyla da dikkat çeken Kabataş, İstanbul’un her noktasından ücretsiz servis kaldırarak ulaşım sağlayacaklarını kaydetti. Kabataş İPOP’un Türkiye’nin tam teşekküllü ilk oto pazarı olma özelliğini taşıdığını belirterek, “Pazarda alım yapmak isteyen müşteriler için her imkan tanınmış durumda. Pazar içerisinde oto expertiz, noter, bankalar, lastik ve aksesuar satış alanları, oto kuaförü ve detaylı temizlik, hafif tamir & bakım ile sigorta şirketi de yer alacak” şeklinde konuştu.

Otomobil borsası gibi çalışacak


CEVAT Kabataş, İPOP’ta ikinci el oto sektörüne yön verecek verilerin oluşacağını söyledi. Kabataş, “Toplanan ve derlenerek bir metoda oturtulan bu veriler sayesinde ikinci el oto pazarında her şey çok daha şeffaf hale gelecek. Araç fiyat aralıklarından alım satım oranlarına, tercih edilen markalardan en çok satılan araçlara kadar pek çok veri bilinir hale gelecek. Bu verilerle oluşturulacak endeks sayesinde son kullanıcı ve satıcılar önlerini çok daha rahat görebilecek. Neredeyse ikinci el oto borsası gibi işleyen bu sistemle ikinci el oto sektörüne öngörü sunulacak” dedi.