Eskişehir’e 50 milyon Euro’luk yatırım yapan Elvan Grup,Warner Bros şirketi ile lisans anlaşma yaparak film kahramanları Batman ve Süpermen logolu ürünlerle dünya pazarlarına ihracat yapacak.

Şirket, ilk kez üretilen zeytinyağlı Türk kruvasanlarını Batman ve Süpermen logolu ambalajla dünyaya tanıtmak istiyor. Eskişehir’de bulunan tesislerinde gazetecilere açıklamada bulunan Elvan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Eskişehir’deki tesislerini 5 yıl içinde 25 bin metrekareden 80 bin metrekareye çıkararak hem iç hem de dış pazarın taleplerini karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Kadiroğlu, şu an günlük 700 bin adet kruvasan üreten fabrikadaki üretim tesislerine 2016 sonuna doğru 5 milyon Euro’luk ek bir tesis daha ekleyip kapasiteyi ikiye katlayacaklarını açıkladı.

2016 yılında Ortadoğu’daki krizler nedeniyle özellikle Asya kıtasına yoğunlaşacaklarını belirterek, “Çin’e 6-7 milyon dolarlık ihracatımız var ama bunu yetersiz buluyoruz. 2016 yılını Çin yılı  ilan ettik. Çin’e Batman ve Süperman ile gireceğiz”dedi. Markaya yatırım yaptıklarına dikkat çeken Kadiroğlu, “Şu ana kadar 50 milyon Euro yatırım yaptık. Marka bütçemiz 20 katına çıktı” diye konuştu. Aydın DEMİR