PKK'lı bir grup Van'ın Çatak İlçesi’nde İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerler ile PKK'lı grup arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre bir korucu ayağından yaralanırken 2 PKK’lı ölü ele geçirildi



Teröristler 70 yolcuyu rehin aldı

Teröristler 70 yolcuyu rehin aldı


Saldırı, saat 20.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan İlçe Jandarma Komutanlı’ğı ile yaklaşık 1 kilometre uzağında bulunan Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne eş zamanlı olarak yapıldı. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya nöbetteki asker ve polisler tarafından anında karşılık verildi. İlçe merkezinde çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 2 PKK’lı ölü ele geçirilirken, bir korucu da ayağından hafif şekilde yaralandı.



PKK kamplarına yeni bir operasyon!

PKK kamplarına yeni bir operasyon!


 



HAVA DESTEKLİ OPERASYON BAŞLADI
Jandarma karakolu ve emniyet müdürlüğüne saldırının ardından hava destekli operasyon başlatıldı. Karanlıktan yararlanıp kaçmaya çalışan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için kobra helikopterlerin desteği ile başlatılan operasyonun devam ettiği bildirildi



İşte PKK'nın kaos planı

İşte PKK'nın kaos planı


VAN'DA ASKERE EL BOMBALI SALDIRI
Öte yandan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı nizamiyesine PKK’lılar tarafından el bombası atıldı. Olayda bir uzman erbaş yaralanırken, PKK'lıların yakalanması için operasyon başlatıldı.



Bakan Eroğlu:

Bakan Eroğlu: "Artık bıçak kemiğe dayandı"


 

NİZAMİYEYE EL BOMBALI SALDIRI
El bombalı saldırı, saat 21.30 sıralarında Van-Hakkari Karayolu üzerinde bulunan Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın girişinde bulunan nizamiyeye yapıldı. PKK'lıların attığı el bombasının patlaması sonucu bir uzman erbaşın yaralandığı belirtildi. Uzman erbaş, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastane'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kaçan PKK'lıların yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.



PKK'lıların cenazelerini almak istediler

PKK'lıların cenazelerini almak istediler