Başak Kaya-Yavuz Alatan/ ANKARA

Ankara bugün Türkiye tarihinin en kritik görüşmelerinden birisine daha ev sahipliği yaptı. AKP lideri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu üçüncü kez koalisyon için biraraya geldi. Ankara Palas'taki görüşme saat 14:00'da başladı. Toplantı yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

İSTANBUL'UN FETHİ!

Toplantıda liderler, İstanbul'un fethini resmeden bir tablonun önünde poz verdiler. Buluşmada CHP'li Haluk Koç ile AKP'li Ömer Çelik de bulundu.

İKİ LİDER DE KENDİ PARTİ MERKEZLERİNE GEÇTİ!

İki lider de açıklama yapmadan Ankara Palas'tan ayrıldı. İlerleyen saatlerde açıklama yapılması bekleniyor.

GÖRÜŞMEDEN NOTLAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümet kurma çalışmaları için yaptıkları 3. görüşmede, olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı.

Ulus’taki tarihi Ankara Palas’ta yapılan görüşme sırasında cadde trafiğe kapatıldı. Ankara Palas Devlet Konukevinin hemen karşısında bulunan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının çatısına ve balkonlarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Keskin nişancıların dürbün ile etrafı gözledikleri de görüldü.

KONTROLLÜ GEÇİŞ

Ankara Palas çevresine bariyer de çekildi. Devlet Konukevi'nin karşı caddesinden geçen vatandaşlar da polis tarafından tek tek arandı ve kontrollü geçişe izin verildi.

Daha önce iki partinin heyetleri arasında yapılan görüşmeler 35 saat sürmüş, geçen Pazartesi akşamı da Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu Başbakanlık konutunda yemekli bir toplantıda buluşmuştu. 




"İNTİHAR EDECEK HALİ YOK"

AKP cephesinde; dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Davutoğlu'na yönelik yaptığı "Kendi ilkeleriyle de karşı düşüncenin örtüşmesi lazım. Herhalde örtüşmüyorsa, intihar edecek hali yoktur" açıklamasının ardından parti içerisinde erken seçim ihtimalı öne çıkmıştı.






Koalisyon  istemiyor, paralel iyiydi...

Koalisyon istemiyor, paralel iyiydi...