Meclis Başkanlığı seçimini de tamamlayan Türkiye yarından itibaren "resmi" koalisyon pazarlıklarına şahit olmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salı günü AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu "hükümeti kurmakla görevlendirmesi" bekleniyor. Ankara kulislerinde de koalisyon trafiği hızlandı. Hükümet kanadından son açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş koalisyon çalışmalarına ilişkin bir soruya  ilginç bir yanıt verdi.



"AT PAZARLIĞI OLMAZ"

"Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız" diyen Kurtulmuş olası bir koalisyondaki kabine paylaşımına ilişkin bir soruya "Ortak bir protokol etrafında Türkiye yeni bir koalisyon hükumeti kurmuş olur. Bizim temel meselemiz illa koltukta oturalım derdi değildir. Biz Türkiye'yi hükumetsiz bırakmama konusunda vatandaşın bir numaralı partisi olarak AK Parti'yi seçtiğini, bu görevi de AK Parti'ye yüklediğini biliyoruz. Bu sorumluluklardan kaçmıyoruz. Dolayısıyla bir pazarlık yaparak, şu bakanlık şu partiye bu bakanlık bu partiye, şu genel müdürlük bu partiye, şeklinde bir at pazarlığı, koalisyon pazarlığı içerisinde asla olmayız. Bizim buradaki temel tercihimiz, bir hükümet protokolün ana çerçevesi nasıl olmalıdır." diye konuştu.

ANKARA'DA "PAZARLIK" HAZIRLIĞI

Ancak Ankara'dan gelen haberler ise AKP'nin her türlü pazarlığa karşı seçenek hazırladığı yönünde. Partiler arasında uzlaşmaya varılması durumunda son aşamada bakanlık paylaşımının ve kurumların tasnifinin bile planlandığı ortaya çıktı.

AKP'nin bazı bakanlıkların bölünmesine sıcak baktığı öğrenildi. Kulislerde ‘Turizm ve Kültür’, ‘Gümrük ve Ticaret’, ‘Aile ve Sosyal Politikalar’, ‘Çevre ve Şehircilik’, ‘Enerji ve Maden’ olmak üzere bazı bakanlıkların ikiye bölünebileceği bildirildi.

Ülkeyi bu hale getirenler utansın

Ülkeyi bu hale getirenler utansın



HDP'li Celal Doğan, Erdoğan'la görüştü

HDP'li Celal Doğan, Erdoğan'la görüştü