Dün olağanüstü toplanan Meclis'e Başbakan Yardımıcısı Bülent Arınç'ın kadınlara yönelik sarf ettiği sözler damgasını vurdu. Arınç kürsüden indikten sonra kendisine sataşan HDP'li vekillere cevap vermek için yeniden söz hakkı aldı.

"BİR KADIN OLARAK SUS"

Arınç konuşması sırasında HDP’lilere yüklendi. Arınç’ın kullandığı sözler üzerine HDP sıralarında eleştiriler geldi.  HDP’li Nursel Aydoğan’ın gösterdiği tepkiye, ‘Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus’ diye bağırdı.



Bunun üzerine HDP sıralarından Arınç’a tepki geldi. Genel Kurul’da yapılan oylama sonrası HDP’li kadın vekiller Başkanlık Divanı’na giderek Şafak Pavey’den Bülent Arınç’ın özür dilemesi talebinde bulundu. Başbakan Divanı’nda yapılan oylama sonrası ‘Arınç’ın özür dilemesi’ talebi kabul edilmedi



Meclis oturumu sonrası kadın vekillerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Buldan burada da eleştirilerini sürdürdü. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Ataerkilin koca çınarı Sayın Bülent Arınç, bugün bir kez daha Meclis'te kadınların konumunu hazmedemeyen bir görüntü vermiştir. O ikazı kadınlara yapabiliyor ama erkeklere yapamıyor" dedi.    Buldan, HDP'li kadın milletvekilleriyle düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurul'da özel gündemli toplantıda, dört siyasi partinin bir araya gelerek ortak karar alması gerektiğini, ancak bunun gerçekleşmediğini ve komisyon kurulamadığını ifade etti.



#BirKadınOlarakSusmayacağız

Arınç da tüm bu eleştiriler üzerine Twitter’dan açıklama yaptı: “Hiçbir sayın milletvekiline sözlü veya fiili müdahalede bulunmak tarzım değildir. Meclis disiplini gereği söylenmiş sözdür. HDP şov yapıyor, hedef saptırıyor.” dedi.

Twitter’da “Bir kadın olarak susmayacağız” etiketiyle atılan Arınç’a tepki mesajları Trend Topic oldu.

Arınç'a bir tepki de Zeynep Altıok Akatlı'dan geldi

Arınç'a bir tepki de Zeynep Altıok Akatlı'dan geldi