AKP'nin CHP ile yaptığı görüşmenin ardından MHP ile yaptığı koalisyon görüşmesinden de sonuç çıkmadı.



Davutoğlu: Bahçeli, AKP ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti.

Davutoğlu: 'Bahçeli, erken seçim kararı için bir hükümet Meclis'e gelirse toplantıya katılacaklarını ama kesinlikle erken seçime de destek vermeyeceklerini ifade etti.



MHP'den koalisyon için 4 şart

MHP'den koalisyon için 4 şart


MHP lideri devlet Bahçeli ile yapılan görüşme sonrası Ahmet Davutoğlu merakla beklenen açıklamasını yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"Bahçeli ile bir görüşme gerçekleştirdik. Yol haritasını kararlılıkla sürdürüyoruz. Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşme netice vermemesi üzerine Sayın Bahçeli ile bir araya geldik.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ile son derece samimi ve dürüst, açık yürekli bir görüşme yaptık. Daha önce kamuoyuyla paylaşmış olduğu 4 konuyu da gündeme getirerek, bunlar tek tek ele alındığında AK Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Kendisinin yaklaşımını saygıyla karşıladığımı ifade ettim.

Kısa süreli bir seçim hükümetini de desteklemeyeceklerini söyledi. Erken seçim kararı ile ilgili Meclis'teki toplantıya katılacağını ama erken seçime destek vermeyeceklerini de ifade etti. Terörle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceğimizi ifade ettim.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: "Maalesef, çok arzu etmemize rağmen gerek Sayın Kılıçdaroğlu ile CHP AK Parti koalisyonu çerçevesinde, gerekse Sayın Bahçeli'yle MHP koalisyonu oluşturulmasının zemininin olmadığı açık şekilde ortaya çıkmış bulunmaktadır.

Konuyla ilgili kararımızı MKYK'da ve Cumhurbaşkanımızla istişare ettikten sonra vereceğiz.

Sayın Bahçeli, AK Parti ile bir koalisyon imkanını mümkün görmediğini ifade etti. Daha sonra olabilecek senaryoları yine kendisi gündeme getirerek 'bir koalisyon mümkün görülmüyor, AK Parti ile kısa süreli bir seçim koalisyonu mümkün görülmüyor.

Sayın Bahçeli Azınlık hükümetine destek, kısa süreli bir erken seçim hükümeti veya bir erken seçim kararının da mümkün olmadığını, bunlar geldiğinde kendilerinin 'hayır' diyeceklerini ifade etti. Olağanüstü bir toplantı yapılır, Meclis açılırsa erken seçim teklifiyle gelmeniz halinde buna da katılır ve 'hayır' deriz, dedi.

Hiç bir kapıyı kapatmış değiliz, ancak şu anki tablo itibarıyla koalisyon ihtimalini gerçekleştirebilecek bir yol gözükmüyor. Bana da hükümet kurma görevi, ülkeyi hükümetsiz bırakmamak çerçevesinde tevdi edilmiş olduğu için bununla ilgili elimden geleni yapmış olduğum konusunda manen mutmainim. Elimden gelen bütün çabayı gösterdim.

9 Temmuz'dan bu yana olabilecek bütün yolları denediğime inanıyorum. Üretilebilecek bütün formülleri muhataplarımla paylaştığıma inanıyorum. Bugün dört formül üzerine konuştuk. Ama zemin yoksa, karşı muhatabım olan genel başkanların kendi karar süreçlerinde saygım sonsuz. Bu anlamda bir yeni adım atmayı gerektirecek bir tablo yok. Dolayısıyla MKYK yetkilendirmiş olduğu için MKYK ile paylaşır paylaşmaz sayın cumhurbaşkanımız ile istişare edeceğim ve o istişare neticesinde gerekmesi halinde tabi ki görevi iade edeceğim."