MHP Lideri Devlet Bahçeli, Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifine 'evet' diyen MHP'li Tuğrul Türkeş'e Twitter hesabından sert tepki gösterdi.

Bahçeli yaptığı açıklamada, "Tarih turnusol kâğıdı gibidir; ihanetle sadakati tasnif etmekle kalmaz, geleceğin hafızasına nakleder. Bundan ders alınıyorsa mesele yoktur. Talih sürprizlerle doludur; kimisine güler önünü açar, kimisine kapanır acı yüzünü aralar. Kazandığını zannederken kaybedenler bu yüzü görür. Vatan bizim için hem tarih, hem talihtir. Vatan ancak hak eden, ancak layık olan gönüllerde namus timsali olur, dahası asıl zirvesine ulaşır" dedi.

ÜZERİNDE YAŞADIĞIMIZ TOPRAKLARA VATAN DEDİK

Bahçeli ayrıca yaptığı açıklamada, "26 Ağustos 1071 Cuma günü, Malazgirt’te, aziz ecdadımız Sultan Alparslan liderliğinde üzerinde yaşadığımız topraklara vatan dedik Çok şükür! 944 yıl önce batıla karşı Hakk’ın yanında durduk; küfre karşı imanın şemsiyesi altında toplandık ve bu coğrafyaya vatan mührü vurduk. Malazgirt’te yalnızca Bizans’la savaşmadık; sıradan, gelip geçici, saman alevi gibi yanıp sönen bir fütuhat hedefiyle de bulunmadık. Hilal, helal ve hakikat için Malazgirt’te vatan duasına çıktık. Köhne Bizans’ın varlığında temerküz etmiş sahteliği, riyayı ve yalanı yıktık" ifadelerini kullandı.

"NASİBİNİ ALMAYANLAR İÇİN VATAN TOPRAK PARÇASIDIR"

Vatanın bir dava bir inanç olduğunu belirten Bahçeli, "Vatan davadır, dava ise inançtır, iddiadır, irfandır, iffettir. Bunlardan nasibini alamayanlar için vatan kuru bir toprak parçasıdır. Vatan vefadır, vefa ise adamlıktır, Allah korkusudur, utanma duygusudur. Değerlerini menfaate tahvil etmişler için vatan boş bir hayaldir.Unutmayınız; Hakkari vatandır, Şırnak vatandır, Diyarbakır vatandır; Cizre, Silopi, Yüksekova, Şemdinli vatana kanla zimmetli emanetlerdir. Uyarıyorum; göçeceğimiz yer yok, gideceğimiz yer yok, vazgeçeceğimiz, hadi bunu da gözden çıkaralım diyeceğimiz bir toprağımız da yok" dedi.

VATAN SABIRDIR, MİRASYEDİLER İDRAK EDEMEZ

Bahçeli sert ifadeler kullandığı açıklamasında, "Biz bu mukaddes ve aziz vatanda kiracı değiliz. Burası bizimdir, burası büyük milletimizin ebedi Türk vatanıdır. Herkes bunu bilsin. Vatan sabırdır; mirasyediler idrak edemez. Vatan yürek atışıdır; korkakların eline bırakılamaz. Vatan Türkiye’dir, Turan’dır asla bölünemez. Bize vatan hediye eden başta Sultan Alparslan olmak üzere, aziz ecdadımızı rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. Allah bizi vatansız bırakmasın; milletimizi garip, düşkün, yersiz, yuvasız ve yarınsız koymasın" diyerek sözlerini noktaladı.