AKP'nin el koyup sıkı ilişkileri olduğu Katarlılar'a sattığı dijital yayın platformu Digiturk, Erdoğan'ın sevmediği 7 cemaat TV'sini sansürledi. Basın özgürlüğünün can cekiştiği şu günlerde gerçekleştirilen bu uygulamaya, Digiturk'ün aboneleri de tepki gösterdi. Yaklaşık 5 milyon abonesi olan Digiturk'ün yüzbinlerce abonesi ise abonelikleri iptal için harekete geçti. Digiturk ise 'tepkili' abonelerine indirim hamlesi ile yanıt verdi.

Katarlı Bein Media'nın TMSF'den altığı Digiturk, skandal bir karara imza attı. Savcılığın isteği üzerine Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV'yi plaftormdan attı. Vatandaşlar söz konusu uygulamayı "basın özgürlüğüne darbe" diye adlandırarak karara isyan etti.

Yaklaşık 5 milyon üyesi bulunan platformun yüzbinlerce üyesi de abonelik iptali için kurumu aradı. Kurum yetkilileri aboneliklerini iptal etmek isteyenlere de "indirimli,alternatif paketlerle" yanıt verdi. Yani Digiturk tepkili abonelerine "gitmeyin,faturanızı düşürelim" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ABONELİĞİ SONLANDIRIN ÇAĞRISI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Digiturk'un bu uygulamasına tepki gösterdi. Uşak'ta konuyla ilgili gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu "Mahkeme kararı olmadan Digiturk bunu uygulamaya koyduysa açıkça vatandaşlarıma çağrı yapıyorum aboneliğinizi derhal sonlandırın, bunu herkese tüm vatandaşlara diyorum. Eğer size zorluk çıkarırlarsa en yakın baroya veya en yakın CHP il – ilçe örgütüne başvurun her türlü hukuk desteğini size verecektir. Uygulamayı düzeltmezse ben hemen Ankara’ya dönüşte gereğini yapacağım." dedi.

Kılıçdaroğlu,

Kılıçdaroğlu, "Digiturk aboneliğinizi iptal edin" çağrısı yaptı


"RTÜK HABERDAR EDİLMEDİ, DIGITURK KAPATILABİLİR"

RTÜK'ün CHP'li üyesi Süleyman Demirkan de uygulamaya tepki gösterdi. Kurulun CHP’li üyesi Süleyman Demirkan "Böyle bir konuda RTÜK’ün mutlaka bilgi sahibi edilmesi gerekirdi. Ancak değiliz. Bu nedenle öncelikle kanalların platformdan çıkarılma sebebini soracağız. Tek gerekçe savcılık yazısı olamaz. Biz yayıncılığın sağlıklı yürütülmesi ve vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiğini savunuyoruz. RTÜK yayıncılar olduğu için denetleyici bir otorite. Bu nedenle her şey kuralına göre olmalı. Kural ihlali yapan da mutlaka cezalandırılmalı. Dijitürk ihlal yaptıysa hukuk ve yetkilerimiz çerçevesinde gerekeni yaparız. Bu iş platformun kapatılmasına kadar gidebilir." diye konuştu.

Demirtaş'tan Digitürk yorumu!

Demirtaş'tan Digitürk yorumu!