BAŞAK KAYA/ANKARA
Kanaat önderleri Diyarbakır’ı ziyaret eden CHP heyetine, “AKP bundan sonra bölgede bir tabela partisidir ve ne Davutoğlu ne de Erdoğan Sivas’ın ötesine geçemez” görüşlerini aktardılar.

CHP heyeti Diyarbakır'da

CHP heyeti Diyarbakır'da


 

Türkiye'deki terör saldırıları ve güvenlik durumu konusunda TBMM’yi özel oturumla toplayan CHP, TBMM araştırma komisyonu kurulması için verdiği önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedilince, Diyarbakır'a heyet gönderdi.

CHP heyeti Güneydoğu'da

CHP heyeti Güneydoğu'da


 

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in başkanlığındaki CHP heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı yer aldı. Heyetin Sivil Toplum Örgütleri ve kanaat önderleri ile yaptıkları görüşmeler rapor haline getirilecek. SÖZCÜ’nün temaslarla ilgili olarak vatandaşların CHP heyetine aktardığı görüşler özetle şöyle:

AKP-CHP görüşmesi sona erdi

AKP-CHP görüşmesi sona erdi


 

-Bölgede henüz savaş başlamadı. Eğer başlarsa 1990’lı yılları arar duruma geliriz.
-Vatandaşlar savaş istemiyor ve çok tedirgin. Bölge çok gergin, insanlar evlerinden çıkamıyor.
-Sorunun çözümü resmi zeminde olmalı. CHP burada aktör olmalı.
-Büyük koalisyon kurulmalı. CHP masadan kalkmamalı. 90 yıllık birikimle “büyük abi” rolünü üstlenmeli. Yangını söndürmelisiniz.
-Savaş çıkarılmak isteniyor. Barışın önündeki engel ise başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’dur.
-AKP artık bölgede bir tabela partisidir. Bir kez daha seçim olursa buradan çıkardığı milletvekili sayısını yakalayamaz.
-Erdoğan ve Davutoğlu muhalefeti hep “Sivas’ın ötesini geçemez” diye eleştirdiler. Ancak şimdi kendileri geçemiyor.
-Başbakan Davutoğlu, bölge sorunlarını görüşmek için Ankara’da bazı STK’larla bir araya geliyor. Bu STK’lar hükümete yakın, İslami çizgide, çözümden uzak ve bölgeden kopuk. Asla bölgeyi temsil etmiyorlar.

Gidiş nereye?

Gidiş nereye?