Erdoğan'ın yeni muhafız alayının kostümlerini hazırlamak 3 ay sürmüş. Kostümler içinde en çok beğenilen ise sosyal medyada 'Duşakabinoğulları' adı takılan bornoz benzeri kostüm oldu.

Erdoğan'ın Ak Saray'a gelen konukları karşılamak için hazırlattığı 16 Türk devletini temsil eden muhafız alayının kıyafetleri sosyal medyada olay oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Saray'da önce Mahmut Abbas'ı ardından da Aliyev'i, özel olarak tasarlanan ve 16 Türk devletinin kıyafetlerinin giydirildiği muhafız alayı ile karşıladı. Karşılamanın ardından 'kostümlü karşılama'nın ayrıntıları belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın fikri olduğu açıklanan kostümleri diken isimler belli oldu. Habertürk gazetesine konuşan Murat ve Aşkım Ocak çifti kostümleri dikmek için önce tarihçilerden görüş aldıklarını ardından 23 kişilik bir ekiple yaklaşık 3 ay süren bir çalışma gerçekleştirdiklerini açıkladılar.

Tasarımcı çift, 3 ayı bulan bir çalışma sonrasında kıyafetleri hazırladıklarını belirtirken, en çok zorlandıkları kostümün Osmanlı olduğunu söyledi. Şimdi sosyal medyada merak edilen konu ise 'Duşakabinoğulları' ismi takılan kostümün dikiminin neden 3 ay sürdüğü oldu.