Deniz AYHAN/SÖZCÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sakarya Üniversitesi'nde düzenlenen "Uluslararası Disiplinler Kadın Çalışmaları Kongresi" ne katıldı. Sakarya Üniversitesi kampüsü içerisindeki alana helikopterle gelen Emine Erdoğan'a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da eşlik etti. Erdoğan'ın bir konuşma yaptığı kongreyi Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da izledi. 

Foto: SÖZCÜ- Emine Erdoğan Sakarya Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilen OBA helikopteri ile geldi


Erdoğan Sakarya Üniversitesi'ndeki kongreye Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Cumhurbaşkanlığı için tahsis ettiği OBA helikopteri ile katıldı.

Erdoğan geldiği sırada okulda kalarak kongreyi izlemek isteyen beş öğrenci karakola götürülerek gözaltına alınırken, okulda da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Üniversite kampüsünde çok sayıda özel harekat polisi nöbet tutarken, yemekhanenin bir bölümü de güvenlik görevlilerine ayrıldı. Okula minibüsler alınmadı, öğrenciler yürüyerek sınıflarına ulaşmaya çalıştı. 

Emine Erdoğan okuldan ayrılacağı sırada bir gazetecinin 5'inci torununun dünyaya gelmesi nedeniyle duygularını sorması üzerine, "Hayırlı olsun. Allah herkese nasip etsin. Çok mutluyum" dedi. Emine Erdoğan konferanstaki konuşmasının ardından onuruna verilecek olan yemeğe katılmadan Adapazarı'ndan ayrıldı.