Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şemdinli'de şehit olan Başkomiser Ahmet Çamur'un Trabzon Çaykara'daki cenaze törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan terörle mücadele için kararlı mesajla verdi. Erdoğan'ın konuşması sırasında çekilen bir fotoğraf ise sosyal medyayı salladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; damadı AKP'li vekil Berat Albayrak ve AKP milletvekili Süleyman Soylu başta olmak üzere AKP'lilerin de katılımıyla Trabzon'daki şehit cenazesine katıldı. Burada tabut başında konuşan Erdoğan, şehitliğin, peygamberlikten sonra en yüce makam olduğunu belirterek, "Makamların yücesi böyle bir makama Ahmet kardeşimiz ulaşmış durumda" dedi.



Terörle mücadelede kararlı mesajlar veren Erdoğan  "Bazı şeyler biliniyor, bazı şeyler bilinmiyor. Şunu bilmenizi istiyorum, kendisine silah doğrultan kim olursa olsun her teröristi, polisimizin de askerimizin de vurma hakkı, yetkisi vardır, bu kesindir. Bunu bilmenizi istiyorum. Şu anda da yüzlerce teröristi askerimiz, polisimiz aslında gömmüştür. Yeterli mi, yeterli değil. Bu mücadele devam edecek. Burada rehavete kapılmak yok. Biliyorsunuz katil maktul meselesi ilk insanla başladı, yani Hazreti Adem'den sonra, Kabil, Habil. Kabil kardeşi Habil'i katletti. Az önce hocamız kitabımızdan bir ayet okudu, orada 'Allah yanında öldürülenlere ölüler demeyiniz' hükmünü okudu. 'Onlar diridirler, siz bilemezsiniz.' Bunu okudu. Kıyamete dek bu mücadele sürecektir. Yani bir tarafta hak olacak, bir tarafta batıl olacak. Bunlar batılın askerleridir, bu batılın askerlerine karşı da milletçe mücadeleyi sürdüreceğiz. Sevgili şairimizin, '... Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda...' derken kastettiği budur. Bu topraklar, şüheda kanıyla yoğrulmuş topraklar. Mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz. Yeter ki biz bir olalım, beraber olalım, birbirimizi Allah için sevelim." dedi.

"ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Hep "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olacağız" dediğini savunan Erdoğan, devlet içinde devlete asla izin ve fırsat vermeyeceklerini de vurguladı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Vatanımızı asla böldürmeyeceğiz, buna fırsat vermeyiz. Bayrağımıza bayrak asla alternatif olarak kabul etmeyiz. Millet olarak da bu milleti bölmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Sizlerden sabırla, metanetle şu ana kadar gösterdiğiniz mücadele kararlılığınızı devam ettirmenizi özellikle istirham ediyorum ama bilesiniz ki, er geç bu konuda Hakka teslim olanlar galip gelecektir"

MİTİNG HAVASINDA ŞEHİT CENAZESİ!

Erdoğan'ın konuşması sırasında çekilen bir fotoğraf ise sosyal medyayı salladı. Kim tarafında çekildiği belli olmayan karede; Erdoğan konuşurken, şehit babasının tabut önünde diz çökmüş şekilde ağıt yakması görülüyor. Sosyal medyada yayılan fotoğraf "Erdoğan erken seçim çalışmalarına başladı" "Şehit cenazesinde AKP mitingi" gibi başlıklarla yoğun eleştirilere neden oldu.



Kalpaklı AKP'liden reklam tabelalı şehit aracı!

Kalpaklı AKP'liden reklam tabelalı şehit aracı!





Nerede bu devlet?

Nerede bu devlet?